Haapsalu tudengite uuenduslik idee pälvis inspiratsiooniauhinna

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Paula Marit Leiumaa (vasakul) ja Viivika Semm. Foto erakogu

Haapsalu kolledži tudengid Viivika Semm ja Paula Marit Leiumaa pälvisid (nisu)jahule alternatiivse toote väljatöötamise eest äriideede konkursil inspiratsiooniauhinna.

Semmi ja Leiumaa meeskonna välja mõeldud Jõhu on jääkidest loodud allergeenivaba tulevikujahu, mida saab kasutada nii küpsetamiseks kui toidu sees.

Jõhul tuli finaalis rinda pista kaheksa finalistiga, kes valiti välja Tallinna, Kohtla-Järve ja Haapsalu programmidest.

Auhinna saamise järel ütlesid Semm ja Laiumaa, et Jõhu meeskonnal on väga vedanud, et STARTERhaapsalu programm on osa nende õpingutest Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžis.

Kolledži ärimudelite loengutel, kus tegeldakse teemaga turunduse ja liftikõne pidamiseni välja, said tiimiliikmed väärtuslikke teadmisi ja tõuke muuta oma idee millekski enamaks kui lihtsalt heaks mõtteks. Tudengitel oli võimalus kohtuda ka mentorite, ekspertide ja teiste programmis osalevate meeskondadega, kellelt saadi praktilisi nõuandeid ning loodi kontakte paljude inspireerivate ja ambitsioonikate inimestega.

Edu ja Tegu STARTER on ettevõtlusõppe praktiline vorm koolidele ehk semestripõhine äriideede arendamise programm, kus õppijad saavad oma ideed teemapõhiste töötubade ja mentorite toel elujõuliseks arendada. Parimad saavad lisaks kogemustele ja kontaktidele programmi lõpus ka auhindu.

STARTER programmi viivad koostöös läbi eri regioonide ülikoolid ning seda rahastab haridus- ja noorteameti kaudu Euroopa sotsiaalfond.

Liina Pissarev
Haridus- ja noorteamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nõuanne
2 aastat tagasi

aeg oleks reaalsete arendustege tegelema hakkata mitte siin utoopiaid kokku traageldada ja teha on küll ja veel 🙂