Kanepi alustas French Openit pauguga

Jaanuar 2022. Eesti teine reket Kaia Kanepi. Foto: kuvatõmmis
Eesti teine reket Kaia Kanepi. Foto: kuvatõmmis

Kaia Kanepi (WTA 46.) alustas Prantsusmaa lahtisi tennisemeistrivõistlusi suure pauguga, alistades avaringis hispaanlanna Garbine Muguruza 2:6, 6:3, 6:4.

„Mu jumal, oli see alles suur võit!” rõõmustas USA tennisetreener Dave Marshall, kes juba 2016. aastast peale on Kanepi nõuandja olnud. Viimastel kuudel on ta pidevalt Eesti teise reketi tegemistel nõu ja jõuga abiks olnud. „Olen alati Kaiasse uskunud ja 2018. aasta Wimbledoni turniiri ajal ütlesin Indrek Tustitile (füsioterapeut, kes on Kanepiga pidevalt turniiridel kaasas – A. P.), et toome Kaia tippu tagasi.”

Marshall tunnistas, et nad on trennides kõvasti tööd teinud ja püüdnud Kanepi mängu mitmekesisemaks muuta. Palju rõhku on pandud servile.

Viimastel turniiridel võiski tähele panna, et Kanepi pallib võimsalt ja ka riskeerivalt. Kui püss lahti läheb ja täpne ka on, siis on vastasel häda majas. Muguruza tunnistaski pärast matši, et Kanepi peamine relv oli väga hea serv.

Muguruza on maailma endine esireket ja 2016. aastal võidutses ka Prantsusmaa lahtistel. Mullu WTA aastalõputurniiri finaalis alistas ta meie esireketi Anett Kontaveidi.

Kanepil oli see üldse kümnes kord, kui ta suure slämmi turniiril maailma esikümne mängija alistab. Talle on omistatud igat sorti hüüdnimesid, näiteks „slämmihirm” või „hiiglaste tapja”. Kaia ise ütleb selle peale: „See on tore, mis muud.”

Võit Muguruza üle ei tulnud sugugi kergelt. Pärast avaseti kaotust jäi ta ka teises taha 1:3. Suurem osa kaasaelajaist arvas sel hetkel, et see rong on läinud. Ometi leidis Kanepi endas vaimujõudu ja võitis seejärel viis geimi järjest. Kolmandas setis oli mõlema mäng väga kõrgest klassist ja püsis tasakaalus seisuni 4:4. Seejärel õnnestus Kanepil vastase palling murda – 5:4. Oma pallingugeimil jäi ta algul taha 15:30. kuid viimased punktid langesid ikkagi tema kasuks. Matš kestis kaks tundi ja kuus minutit. Kanepi lõi seitse ässa ja tegi kolm topeltviga.

Tänavu on see seitsmes kord, kui Kanepi pärast avaseti kaotust suudab mängu võidukalt lõpetada. Ilmekas näide tema võitlusvõimest ja vaimujõust.

Teises ringis on Kanepi vastane 25aastane brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 49.). Vasakukäelise ja 185 cm pikkuse vastasega Kanepi varem kohtunud ei ole.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments