Krimmi holmile tulevad kortermajad, sadam ja restoranid

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Krimmi holmi eskiisid. Foto: Scandium Kinnisvara

Krimmi holmi omanikud Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara plaanivad poolsaarele ehitada luksuslikud mereäärsed villalikud kortermajad, jahisadama, restoranid ja spaa.

Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste ütles, et Suure viigi ääres asuv poolsaar on Eestis ainulaadne koht, kuhu saab ehitada 20 madalat kortermaja, mille kõigist akendest avanevad merevaated. „Tänu poolsaare pikergusele kujule ja kehtestatud detailplaneeringule hakkavad majad asuma vaid 30 meetri kaugusel merest, mis tähendab, et avanevad vaated saavad olema erakordsed nii merele kui ka lähedal asuvatele saartele ja poolsaartele,” ütles Lüiste. „Võluv Haapsalu saab endale nii ühtse arhitektuuriga looduskauni piirkonna, kuhu on väga teretulnud nii kohalikud, aga miks mitte ka suvitajad pealinnast ja kaugemalt, kes on elegantse suvituskodu otsinguil.“

Möödunud sajandi alguses asus poolsaare tipus populaarne sadam, kus on randunud riigipead ja külalised. Olemasolev sügav veetee võimaldab arenduse teises etapis sinna taas jahisadam luua, muutes paiga kergesti ligipääsetavaks nii Eesti kui ka kaugemate seilajate jaoks. Samuti on poolsaare tipuosasse planeeritud luua ujumiskoht, kohvik ning isiklikud paadisillad korteriomanikele.

„Haapsalu projekt on tõeliselt mastaapne kogu Eesti mõistes. Soovime aastakümneid unustuses olnud ala linnarahvale taasavada, et sellest saaks mitmekesine linnaruum, kus on oma koht nii kodudel, suvituspaikadel kui ka mitmetel rekreatsioonivõimalustel – alates tervisespordist, lõpetades merespordi ja autentse toidukultuuriga,” ütles Everaus Kinnisvara tegevjuht Janar Muttik.

Muttiku sõnul seab poolsaare kaunis mereäärne asukoht ka väljakutseid. Selleks, et kaitsta hooneid võimalike üleujutuste eest, tõstavad arendajad maapinda, loovad hoonete vahele reljeefse maapinna ja tõstavad korterid maapinnast kõrgemale. „Viimane omakorda loob suurepärased tingimused veelgi kaunimate vaadete jaoks,” ütles Muttik.

Poolsaare eriliseks maiuspalaks saab kolme külge avanev elegantne SPA-hotell kohe poolsaare väravas. SPA-hotell on kavandatud arenduse teise etappi, kuid sobiva koostööpartneri leidmisel võib ehitus alata varem.

Mastaapse arenduse visiooni väljatöötamisel on Scandiumi ja Everausi oluliseks partneriks olnud WhatIf meeskond eesotsas Juhan Kangilaski ja Maria Freimanniga. Arhitektuuri autorid on 3+1 Arhitektid.

Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara said Krimmi holmi omanikeks reedel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnaviletsus
1 aasta tagasi

kindlasti peaks seal keskse koha leidma ka mingi punamonument, mis tähistaks selle krimmi poolsaare vabastamist

Mida v..
1 aasta tagasi
Reply to  linnaviletsus

Mis rumalus

SS sõdur
1 aasta tagasi

Kosmodroom kuhu jääb??? 😍

Realist
1 aasta tagasi

Ärge nii suuri plaane võtke 😂

Imelik
1 aasta tagasi

Investeeringud linna peaks olema ainult teretulnud. Linn peab aga seisma ka oma huvide ning seaduslikkuse eest (et piirkonnast ei saaks jälle de facto suletud territoorium nagu on Tagalahe äärne).

Abcmas
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Kus asub suletud piirkond Tagalahe ääres???

Uudishimulik
1 aasta tagasi
Reply to  Abcmas

Tahaks ka päriselt teada?

ehk
1 aasta tagasi
Reply to  Abcmas

mõeldi seda piirkonda,kus kunagi polikliinik oli….seal oli rand ja palju rahvast käis. Nüüd on seal elamud…..

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  ehk

Seal ka, aga see on Eeslaht.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Abcmas

Aga tee proovi hakka mööda promenaadi minema ja vaata kas on sul seal kallasrada poolsaare tippu.

A ja O
1 aasta tagasi

Mis teed mööda hakkavad ehitusmaterjalid ja elanikud sinna saama? Kas ühesuunalist Lahe tn. mööda?

Majaomanik
1 aasta tagasi
Reply to  A ja O

Miks ei või????

vastik
1 aasta tagasi

See nimi tuleks ära muuta, täna kõlab nagu oleks osa Venemaast..

Eino K.
1 aasta tagasi
Reply to  vastik

Oi tere! Olete siia väiksesse kohta ka pugenud oma propagandat tegema! Vahele jäite. Enamus siin lugejatest on ikkagi täie aruga ja teavad, et Krimm on Ukraina riigi osa! Jätke meid rahule ja elage oma venemaal! Keegi ei sega teid!

Arnold
1 aasta tagasi
Reply to  Eino K.

Ja lisaks, on see ajalooline nimi. Muudaks ka Bürgermeistri ja paljud muud nimetused ära. Need ju puhta saksa keelsed. Aga sakslased ju igipõlised anastajad.

Крым наш
1 aasta tagasi
Reply to  Eino K.

Et meil on palju putinoide ja Kremlimeelseid, seda teame ammu. Loomulikult ei taha nad nime muutust.

pilk
1 aasta tagasi

Pildi järgi kujutab see eskiis ikkagi privaatset ala, jääb see kena asi võõrastele suletuks.

Kahema
1 aasta tagasi
Reply to  pilk

Just. Pidi tulema ju rahvale ligipääs ja avalik ruum aga kui majasid täis ehitatakse siis on varsti jälle šlagbaum ees , et eravaldus ja liikumine valdaja loal. Ja kas arendajad mere üleujutamise ohtudest ajaloost ka tulevastele elanikele omanikele kõnelevad

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Kummalised ajad on saabunud,vanasti ehitati maju aga nüüd tulevad,lapsi vanasti sünnitati,nüüd saadakse.

lagemaalased
1 aasta tagasi

liivaluited, männid, kõigil bemmid

vau

mingi steroidmuld paistab seal krimmiholmil olema…

kõige tähtsam on lageraie, seltsimehed, lageraie! pärast vaatame edasi, mis saab.

Edukas
1 aasta tagasi
Reply to  lagemaalased

Ära ole kade külamees! Ka minul on seal tükike kinnisvarast broneeritud ja mul tõepoolest ei ole bemmi :))). Kas bemm peaks midagi näitama või mis jutt see on? Ilus paik ja väga positiivne, et seda arendatakse. Super idee! Puude pärast pole vaja nutta, pole kvaliteet metsalank seal ju ja pealegi projektis on vägagi ilus haljastus ettenähtud, puud ja põõsad puha kõik olemas.

Taimetark
1 aasta tagasi
Reply to  Edukas

Nagu peatänaval need kuivanud palmid või?! Pole nägus ega praktiline!!

Mida v..
1 aasta tagasi
Reply to  Taimetark

Mis rumalus, millised palmid

Läänlane
1 aasta tagasi

Ennem ei usu kui näen et ehitama hakatakse ja midagi ka valmis saab.