Läänemaa tantsijad saavad taas platsile

Elen Freivald

elen@le.ee

Läänemaa tantsupidu 2019. Arvo Tarmula

Pärast kahte koroona-aastat saavad Läänemaa tantsijad taas pidada maakonna tantsupidu.

Haapsalus 28. mail peetav tantsupidu kannab pealkirja „Kohtumisrõõm”. Peo repertuaar on paigas, kuid rongkäigu marsuut on veel täpsustamisel.

Läänemaa rahvakultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul tuleb tänavune tantsupidu traditsiooniline ja väga keerulist repertuaari kavva pole võetud. „Me ei kavatse näidata, mida me kõike teha suudame, vaid nagu peo pealkiri ütleb, et me tuleksime pärast keerulisi aegu tantsumurule kokku. See olekski meie esimene kokkusaamine pärast kahte aastat,” ütles Viitmaa.

Tantsupeol saavad kokku rühmad lasteaialastest memmedeni. Sel aastal on kampa võetud ka laste võimlemisrühmad. „Pidu on pühendatud ka rahvatantsujuhile Heljo Talmetile, kelle sünnist möödub sügisel sada aastat,” ütles Viitmaa. Peo kavas on ka Talmeti loodud tantse.

Nagu tavaliselt, oodatakse tantsupeole 700–800 tantsijat, kuid Viitmaa sõnul on tänavu korralduses mõned erandid. „Oleme kokku leppinud, et pole tähtis, et rüh

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments