Noored kogusid ukrainlaste heaks üle tuhande euro

Nüüd on lillemeri kultuurimaja ees. Foto: Malle-Liisa Raigla
Nüüd on lillemeri kultuurimaja ees. Foto: Malle-Liisa Raigla

Laupäeval müüsid lapsed Haapsalu kaubamaja ja kultuurikeskuse ees enda meisterdatud päevalilli, Ukraina rahvuslilli, mille müügist saadud tulu – ligi 1400 eurot – läheb Haapsalus elavate sõjapõgenike heaks.

Aktsiooni ühe eestvedaja, Haapsalu noortekeskuse direktori Reelika Enderi sõnul tuli kogumiskasti 1121,56 eurot ja Läänemaa abikassa kontole laekus 273 eurot. „Summa on suurem, kui oskasime loota,” ütles Ender.

Lisaks lillede müügile oli kaubamaja ja kultuurimaja ees ka meelelahutusprogramm, et ärgitada inimesi lilli ostma – esinesid nii džembe pilliring kui ka JJ-Street tantsukooli lapsed.

Müüdud lilledel hinda ei olnud, vaid iga ostja annetas jõukohase summa. Saadud summa eest sai ostja õiguse asetada päevalill Haapsalu kultuurikeskuse ette haljasalale, kus enam kui 300st päevalillest moodustus lilleväli. Ender ütles, et kõik lilled said müüdud.

Ukraina rahvuslilli tegid lapsed mustast ja kollasest kilest Haapsalu kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla õpetuse järgi üle terve linna: Haapsalu noorte huvikeskuses, Kastani noortekeskuses, Haapsalu kunstikoolis, Viigi koolis ja Läänemaa ühisgümnaasiumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments