Aimar Ventsel: ukrainlased tulevad!

Aimar Ventsel

Mõnda aega tagasi seisin Tallinnas ühes baaris leti juures ja ootasin, millal baaridaam mu õlle üle leti ulatab.

Sellel ootamise momendil sattusin juttu ajama keskealise meesterahvaga, kes vast umbes samal põhjusel minu kõrval seisis. Nagu nende suvaliste pisijuttudega ikka, algas see mitte millestki, kuni ühel hetkel jõudiski päevakajalise põletava teema juurde, milleks on Ukraina-Vene sõda. Kõigepealt kuulsin juttu sellest, kui ebainimlik on Venemaa käitumine Ukrainas ja kuidas mu vestluskaaslane ikka hoiab pöialt ukrainlastele. Ning sama hingetõmbega lisas ta: „Eestis on liiga palju ukraina põgenikke! Nende arvu peaks kuidagi piirama või muidu oleme rahvusena ohus!”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poolt
1 aasta tagasi

Misasja???? Piirama??? Mis mõttes? Minul pole küll nende vastu midagi, kuhu nad siis minema peaksid, kui venkud neil oma maal elada ei lase???? Neid on ju teistes riikides ka, mitte ainult Eestis!!!! Mind nad küll ei sega, pigem venelased, kes pole VIITSINUD VEEL EESTI KEELT SELGEKS ÕPPIDA!!!!! PEALEGI UKRAINLASED POLE SIIA JU NIISAMA LÕBU PÄRAST TULNUD, NAD ON SIIN PÕGENIKUD!!!!!! PÕGENESID, MITTE EI SÕITNUD SÜÜA LÕBU PÄRAST!!!!!
HÄBI PEAKS neil olema, kes sedasi ukrainlastesse suhtuvad!!!!! Mina olen ukrainlaste poolt, mitte vastu!!!!

Neh
1 aasta tagasi

Keskmisel ukrol pole venelaste vastu midagi ja nad integreeruvad ülehelikiirusega slaavi kogukonda. Mul tuttav tõi neid peotäie mingi 2017, sest ta põhimõtteliselt töötajatele üle miinimumi ei maksa ja sellepärast on tal hirmus tööjõupuudus. Napi paari kuuga sai venevihkajate kambast slaavi kogukond kellel oli venelastest sõpru kuni Narvani välja. Sai isegi nendega Peipsi ääres kalal käidud ja Putini terviseks viina visatud

Pikker
1 aasta tagasi

Kui rahvusena ellu jäämine tähendab teiste pommirahe kätte jätmist siis poogen las sureme.

naine
1 aasta tagasi

põgenikke tuleb aidata, selles keegi ei kahtle.Aga esikohal peavad ikka oma inimesed olema.Seda ei tohiks valitsus kunagi unustada. Kuulsin hiljuti üht telefonivestlust,kus üks ilmselt sõjapõgenik rääkis, et nemad siia ikkagi ei jää, sest Eesti olevat vaene riik….

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Meil käib pidev sildistamine,et vene rahvus st.vene inimesed ise on midagi kurjategijate kamba sarnast!
Tegelikult kuuluvad nad slaavlaste hulka nagu ukrainlased,poolakad,tsehhid jne.
Meile tulevad ukrainlased valdavad kõik prefektset vene keelt ja hakkavad tulevikus täiendama vene kogukonda ja kas see ei ole oht meie rahvusele ?
Kui sõda kestab veel aastakese siis on need sõjapõgenikud arvestades igasuguseid neile loodud soodustusi siin nii sisseelanud,et lahkujaid praktiliselt polegi.Kui lahkutakse siis teistesse riikidesse kus sotsiaaltoetused soodsamad !

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Miks sa kasutad sõnu, mille tähendust ei tea?

ene
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

ei arva nii nagu Toomas-siin saab olema tugev Ukraina kogukond,kes ei unusta seda sõda!
Miks siis Poola ei ole venestunud?

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  ene

Sõda ei unustata aga Sa parem joo ukrodega ja küsi nende käest keda nad ise peale 2014dat aastat toimuma hakanud õuduses süüdlaseks peavad. Janukovits on ukrode jaoks nagu Saddam iraaklastele või meil Päts peale 1940dat. Et siis poolmüütiline riigimees kes valitses siis kui veel head ajad olid.

Vene okupatsioon
1 aasta tagasi

” ..või muidu oleme rahvusena ohus…” – – täiesti õige märkus. Vene okupatsiooniaeg peaks meile õpetuseks olema, et Eestisse sisse-voolavad võõrad on eksistentsiaalseks ohuks meie väikesele rahvale, asi on naljast kaugel.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Nad kavatsevad veel tuumajaama püsti panna, öudne!