Aimar Ventsel: see võlusõna „kolonialism“

Aimar Ventsel

Kui vaadata Venemaal toimuvat, siis läheb juba aastakese suur aur kolonialismist rääkimisele. Ning kolonialismist rääkides on sellega seonduv teema dekolonialiseerimine.

Juba mõnda aega armastatakse Venemaal rääkida kolonialismist. Seda teevad eri inimesed, mõistes kolonialismi all eri asju. 2016. aastal võttis Venemaa tagasi oma allkirja rahvusvahelise kriminaalkohtu (ICC) statuudilt ehk sisuliselt astus ICCst välja. Seda tehti reaktsioonina ICC avaldusele, milles nenditi, et Krimmi Venemaaga ühendamine on okupatsioon. Nagu nüüd näha, astuti ICCst välja väga ettenägelikult, sest nüüd on sama asutus välja andnud vahistamismääruse Venemaa presidendi Vladimir Putini suhtes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
1 aasta tagasi

Paneb mõtlema… Kui McDonalds ja Coca-Cola saavad ära märgitud kui tsiviliseerituse kaubamärgid, kohalikud tegijad halvustava hinnangu jne. Siis lääneriikide uuskoloniseerimine majanduse, reklaami ja ülepea kõige kokku ostmise meetodil(investeerimise sildi all) on tõeliselt tõhus. Ka muidu tarkade ja arukate inimeste puhul, mida A Ventsel kindlasti on.
Nii omandab maailma olukord hoopis teise värvingu. Venemaa on mängust välja kukkumas, sest ei vea uut stiili välja. Sellepärast ta pusib vanamoodi edasi, ja see on tõeliselt kole. Hiina on tõesti palju parem lääne õpilane.
Saaks sellest kolonialismist ükskord lahti, tahaks ohata, aga ta on visa ja leiutab uusi kavalaid mooduseid.

kuidas
1 aasta tagasi

meiega on käitutud