Aimar Ventsel: Venemaa retoorika kordub

Aimar Ventsel

Mul oli võimalus hiljuti viibida kuu aega Kasahstanis. Alustasin oma uurimistöid selles riigis 2012. aastal, nii et praeguseks on kogunenud kümme aastat.

Kasahstanis on huvitav käia, sest iga kord näen-kogen midagi uut ja eks Kasahstan on mind ka muutnud. Kui olen siiamaani viibinud peamiselt Kasahstani lõunaosas, siis seekord sattusin enam-vähem riigi keskossa, kaevanduslinna Karagandasse. Selle kesklinnas domineerib stalinistlik arhitektuur, kusjuures väga suure osa nendest stalinistlikus „ampiirstiilis“ hoonetest on ehitanud Saksa ja Jaapani sõjavangid. See ütleb Karaganda ajaloo kohta palju. Linna keskel seisab suur imposantne kultuurimaja, mille sissepääsu kohal olev rida suuri kivikujusid sümboliseerib Karaganda elanikkonda 1950. aastail – seal seisavad õpetaja, kaevur, kolhoosnik, sõdur, insener ja tehasetööline.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments