Aimar Ventsel: uudiseid Venemaa perifeeriast

Aimar Ventsel

Hiljuti levis sotsiaalmeedias lühike videoklipp tulevahetusest, tehtud ühe tulistaja kiivri külge kinnitatud kaamera abil.

Klipis oli näha, kuidas mägisel maastikul metsases kohas lapilistes rõivastes, kiivrites ja automaatidega relvastatud mehed tulistasid vasakule ja paremale, üritasid varjuda ATV taha ja röökisid ning vandusid tulist kurja vene keeles. Võsasest metsast vastati neile samasuguste roppude vandesõnadega, tulistati vastu, keegi karjus hüsteeriliselt appi.

See polnud lahing ukrainlaste ja venelaste vahel kusagil Taga-Karpaatias, vaid lahing politsei ja illegaalsete nefriidikaevandajate vahel Burjaatia mägedes. Nefriidikaevandamine on seal väga kriminaalne põrandaalune äri, neid poolvääriskive viiakse Burjaatiast Mongooliasse ja Hiinasse, kus neid kasutatakse esoteerilistel ja usulistel eesmärkidel. Äri on põrandaalune seepärast, et Venemaal kuuluvad kõik maavarad riigile ja nende kaevandamine on riiklikult rangelt (ehkki korruptiivselt) reguleeritud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments