Energiatoetuste taotlemine on vähenemas

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Jaanuarist maini saavad kuni mediaanpalka teenivad leibkonnad esitada avaldusi elektri hinna kompenseerimiseks tagasiulatuvalt alates septembrist.

Selleks, et septembrist detsembrini toetusi saada, pidi elektri hind ületama 12 senti kilovatt-tunni kohta. Jaanuaris võttis valitsus vastu otsuse, et hinda kompenseeritakse kõigile tarbijatele – hinnalaeks kujunes 12 senti kilovatt-tunni kohta elektritarbimisele kuni 650 kWh. Seda ületavat tarbimise kompenseerimist saavad inimesed mai lõpuni veel omavalitustest taotleda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
2 aastat tagasi

Jutt oli selle asja juures küll suur ja ilus, kuid tegelikud summad, mis sealt pika ja keerulise asjaajamise tulemusena saadakse, on kahjuks ainult mõne eurosed. Palju kisa, vähe villa!

kergem
2 aastat tagasi

Naljakas, aga nii on – siis maksti ju elektriarvetena ka mõned eurod. Kogu tarbimist ei maksa keegi kinni. Kuluta rohkem, et rohkem tagasi saada!!! ::))

Pluuto
2 aastat tagasi

Toetuse esitamine tehakse nii keeruliseks, et tuleb enne kursusele minna, et end alandada seal PALVE esitamisel. Nüüd uhke teatada= vaadake te ei tahagi toetust! Kerjamisena see küll tundub.

eeslasel
2 aastat tagasi

on häbi pidevalt kerjata, selleks riik neid skeeme välja mõtlebki

tumm
2 aastat tagasi
Reply to  eeslasel

See pole kerjamine, see on hinnatõusu kompenseerimine. Puhas aritmeetika. Eestlane ei peaks nina nii püsti ajama. Kui ei sobi, siis pole mõtet sõna võtta.

See
2 aastat tagasi
Reply to  tumm

on eesti rahva selge mönitamine.

edaspidigi
2 aastat tagasi
Reply to  See

Võtta võid kuidas tahad, sellest hoolimata tõuseb elektri hind ikka ja igal polol.

küsisin, sain
2 aastat tagasi
Reply to  eeslasel

Ei, ei pea kerjama, kui vajadus puudub.