Haapsalus 9. maid ei tähistata

Andra Kirna

andra@le.ee

Punaarmeelaste mälestusmärk Haapsalu kesklinnas. Foto: Arvo Tarmula

 

Punaarmeelaste mälestusmärk Haapsalu kesklinnas. Foto: Arvo Tarmula

9. maid Haapsalus avalikult tähistada ei ole kavas.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul pole keegi avaldanud Haapsalu linnavalitsusele soovi korraldada 9. mai tähistamiseks Haapsalus avalikku üritust.

Tavaliselt on Haapsalu kesklinnas asuva punaarmeelaste mälestusmärgi juures käinud lilli panemas ja kõnesid pidamas Haapsalu linna veteranide komitee liikmed. Sel aastal nad mälestusmärgi juures avalikku üritust ei korralda. „Kes tuleb ise ja paneb mälestusmärgile oma lilled, see tuleb,“ ütles veteranide komitee juht Kaarel Aru.

Politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles, et politsei töötab 9. mail tavapäraselt. „Töötame tavarežiimis, aga loomulikult pöörame tähelepanu võimalikele kogunemistele ja sümboolikale, mida avalikult kantakse, ning reageerime vastavalt,“ sõnas Taratuhin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Miks peaks 9. maid tähistama? Tähistatakse ikka Euroopa päeva, mõnel on sünnipäev, mõni tähistab nn suure isamaa spetsoperatsiooni võitu, mis on tegelikult osutunud hoopis kaotuseks venemaale jne.

okupatsiooni
2 aastat tagasi

sümbol tuleb sealt teisaldada jäätmejaama

Pluuto
1 aasta tagasi
Reply to  okupatsiooni

See on ajalugu, osa meie ajaloost.Kas tahad seda kaotada =on häbi sel ajal tehtud tööst?

väga kahju
2 aastat tagasi

et euroopa päeva ei tähistata