Tiiu Kammiste pani roositud luiged näitusele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Fotod: Urmas Lauri

Haapsallane Tiiu Kammiste pani raamatu ja roosi päeva puhul Haapsalu raamatukogu laenutussaali näitusele valiku keraamiliste kujukeste kogust, mis sündis armastusest Haapsalu luikede vastu.

Kümmekond aastat tagasi sõbrunes Kammiste Haapsalus elutseva luigeperega ja neid lahe kaldal vaatamas käies sööbis luigekuju kuidagi mällu, nii et Kammiste hakkas seda märkama ka mujal. Toona ostiski ta Haapsalu vanakraamipoest esimese roositud luigekuju. Hiljem lisandusid pisikesed keraamilised nukud, roosiõied, kingakesed jm.

Näitusel „Roosid ja…” on väljas poolsada kujukest, mis on kolmandik Kammiste kogust. Väljapaneku puhuks oli põhjust kujud kodus riiulitelt alla võtta ja puhtaks pesta.

Näitus „Roosid ja…” jääb raamatukogu laenutussaali 30. aprillini. Raamatu ja roosi päev on 23. aprillil tähistatav raamatupüha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments