Haapsalu kunstikool ootab põgenikke kunstitundi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kunstikooli õpetaja Aide Leit-Lepmets hakkab kunsti õpetama ukraina lastele. Foto: Arvo Tarmula

Tulevast esmaspäevast ootab Haapsalu kunstikool Ukraina sõjapõgenike lapsi tasuta kunstitundi, kõik vajalikud vahendid on kohapeal olemas.

Haapsalu kunstikooli direktor Marika Aedviir ütles, et aprillis ja mais on lapsed igal esmaspäeval oodatud üksi või koos vanematega joonistama ja maalima. „Teraapiline ja lihtne. Oleme olemas ja valmis,” kinnitas Aedviir.

Lastega tegeleb Haapsalu kunstikooli õpetaja Aide Leit-Lepmets, kes kõneleb soravalt vene keelt. „Esimeses tunnis saame tuttavaks kunstikooli maja ja üksteisega. Teeme nimepildi,” ütles Leit-Lepmets. Nimepildile kirjutab laps oma nime ja joonistab selle juurde nimega seostuvaid asju. Leit-Lepmets on sõjapõgenike lapsi juhendanud ka varem, kuus aastat tagasi jõudsid tema tundidesse Krimmist põgenenud perekonna lapsed.

Kunstitunnid sõjapõgenike lastele toimuvad Haapsalu kunstikoolis (Jaani 2) maikuu lõpuni esmaspäeviti kl 13-14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pluuto
1 aasta tagasi

Tasuta tunde pole olemas! Kes maksab?