Hannes Rumm: süüdimatu katse vahetada valitsust sõja ajal

Kolmkümmend aastat on Eesti poliitikud harjunud ennast Läti kolleegidest paremaks pidama, aga nüüd on küll viimane aeg lõunanaabritelt õppima hakata.

Õppeaineks on „stabiilne riigijuhtimine”. Läti peaminister Krišjānis Kariņš püsib ametis juba üle kolme aasta, kuigi tema valitsusjuhiks saamine oli suur juhuste kokkulangemine. Erinevalt 101-kohalisest riigikogust on meist suuremas riigis Lätis parlamendis ainult 100 kohta. Neist võitis Kariņši juhitud erakond Ühtsus 2018. aastal ainult 8 kohta ning valitsusliidu loomiseks tuli kokku klapitada valitsusliit viiest pisiparteist.

Poliitilise loogika ja elukogemuse põhjal ei ennustatud sellisele valitsusliidule pikka ikka. Ometi püsib Kariņši valitsus tänini ametis, kuigi mõni valitsusparteidest on juba hääbunud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
poleks
2 aastat tagasi

breznev ära surnud , valitseks ta rummu arusaama järgi siiani

K.s
2 aastat tagasi

Süüdimatu on terve Eesti rahvas kui SELLEL valitsusel jätkata lubab…Muidugi Ukraina sündmustega ei anna võrrelda, a loodame parimat…

naljakuu
2 aastat tagasi

Kalle Muuli rääkis raadios,et samal ajal ka Reformierakond pöördus Isamaa ja sotside poole uue valitsuse moodustamiseks.Miks sellest ei räägita, kas ei ole sobiv?

Kui see valitsus
2 aastat tagasi

…veab riigi ja rahva hukule, siis tuleb see ka vahetada, olgu sõda või mitte. Tänane koalitsioon on otseseks ohuks Eesti ja eestlaste kestmisele.

2. kodanik
2 aastat tagasi

Sellist valitsust pole ka vaja, kus koalitsioonipartnerid kotivad teineteist ajakirjanduse vahendusel. Ehe näide on tänasest kaotatud maskikandmise kohustus. Iga hinna eest oli vaja, et ettepanek tuleks peaministri suust. Kui peaks päris sõda puhkema, siis kahjuks võib juhtuda, et inimesed maksvad oma eludega, kui selline lasteaed riiki valitseb.

Rahvas valis ekre
2 aastat tagasi

Eesti vajabki liberaalidest vaba rahvuslikku valitsust! Normaalsed konservatiivsed riigid euroopas peaks kokku hoidma!

Hgg
2 aastat tagasi

Kas te ikka teate, mis tähendab konservatiivne riik? Või konservatiivne poliitika?
Ma kahtlen et te kõik omaarust konservatiivsed seda ka olla tahate. Ma kohe üldse ei usu et tahate olla niiöelda riigi orjad, te enamasti peate konservatiivsuse all silmas seda et pelgate homosid ja migrante, need on ju peamised narratiivid neil konservatiivsetel parteidel. Aga see et konservatiivses riigis on inimene vaid mutrike, riigi ( ehk teisisõnu pisikese valitseva rühma) huvid on kõrgemad kui sinu enda isikuvabadused, seda te ilmselt ei tahaks.
Enamus inimesed on tegelikult liberaalsed konservatiivid või konservatiivsed liberaalid. Täis liberaalid ja konservatiivid on pigem äärmused.

kehvad
2 aastat tagasi

pealikud vahetatakse alati välja , need ametid nõuavad vastutust, siin parteilisus ei aita kui kompetentsi pole

Peter
2 aastat tagasi

Irw, me ei vaja sõjas ka punapropsgandiste. Seekord on nagu koerad kiimasel ajal kõikjale valmis sirtsutama. Tahaks loota, et orban on täna siuski edukas .. vastasel juhul tuleb mõelda punasest euroopast lahkumisele.

eivõiolla
2 aastat tagasi
Reply to  Peter

Orbani-suguste tõttu Putin täna Euroopas laamendabki.

Liberaalfašistid koostöös Putiniga
2 aastat tagasi
Reply to  eivõiolla

Merkeli ja Macroni ja Bideni-suguste tõttu Putin täna laamendabki.

No mis
2 aastat tagasi
Reply to  eivõiolla

Mõni ei saa ikka venemaa toimetamisi õigustamata jätta . Uskumatu. Eks ikka venkud pole milleski süüd, hoopis orbani sugused! Vat kus. Kindlasti on keegi veel süüdi, mitte ainult kreml.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Peter

Orban on tavaline populist, lisaks veel Sorose raha eest koolitatud!