Raamatukogud otsisid pärlid aardekambritest välja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu raamatukogu töötaja Janne Tenson võttis klaasi tagant kapist välja Ernst Enno portfelli. Foto: Andra Kirna

Läänemaa raamatukogud panid näitusele Haapsalu koolinõuniku, luuletaja Ernst Enno portfelli, viie ja poole kilose piibli ja 130aastase lauluraamatu.

„Just lõpetasin näituse ülespaneku, ja kohe ajakirjanikud kohal,” rõõmustas teisipäeva pärastlõunal Asuküla raamatukoguhoidja Imbi Sildaru.

Raamatukogude aasta puhul panevad Eestimaa raamatukogud lugejatele välja oma hoolega hoitud kallisvara – pärlid, mida muidu keegi ei näe, ja leidub nende hulgas nii mõndagi üllatavat. Alati pole need isegi harulduseks muutunud iidvanad raamatud, vaid sootuks midagi muud. Haapsalu raamatukogus näiteks näeb luuletaja ja Haapsalu koolinõuniku Ernst Enno seanahast portfelli, villast suurrätikut ja koolinõuniku päevaraamatut, mille on Haapsalu raamatukogule kinkinud Haapsaluga seotud luuletaja tütretütar Elin Toona. Klaaskapis ootavad vaatajaid ka mõrane tass ja võrk, millega seitsmeaastane Elin koos vanaemaga üle mere põgenes, ning Ernst Enno joonistused abikaasa Ellast.

Teiselt Haapsaluga seotud suurkujult, helilooja Cyrillus Kreegilt on väljas vitstest punutud korv, millega teda ikka Haapsalus turule ja poodi minemas nähti, ning Kristjan Raua loodud eksliibris.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments