Transpordiamet: rehvivahetusega võib veel oodata

Rehvivahetus Tradilo teeninduses Foto: Arvo Tarmula
Rehvivahetus Tradilo teeninduses Foto: Arvo Tarmula

Transpordiameti teatel ei pea veel naastrehvide vahetamisega kiirustama, sest ka aprillis langeb temperatuur kohati alla nulli ja talviste teeolude puhul võib naastrehve kasutada 30. aprillini.

„Suverehvidele ülemineku aeg on tehtud Eestis paindlikuks, kuna ilmastikuolud erinevad riigi eri piirkondades. Praegu on temperatuur öösiti veel miinuspoolel ning ei ole põhjust rehvivahetusega kiirustada,“ selgitas transpordiameti liiklusekspert Villu Vane. Järgmisel nädalal lubab ilmaprognoos veel lume- ja lörtsisadusid, mis võivad teed libedaks muuta.

Enne rehvivahetust tuleb kindlasti üle vaadata suverehvide mustrisügavus. Kui kevadel rehvi vahetades on suverehvi mustrisügavus vaid 1,6 mm, siis tuleks osta uued rehvid, sest olemasolevad ei pea tervet hooaega vastu. Suverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele peaks mõtlema juba siis, kui nende jääksügavus on 2 mm.

Naastrehve võib Eestis kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Suverehvide kasutamine on kohustuslik 1. maist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments