Läänemaal jäi taas kaamerasse saagiga hunt

Andra Kirna

andra@le.ee

Loodusfotograafi Kalle Pihelgase rajakaamera ette jäi Matsalus hunt, saagiga hambus.

„Hunt hommikusöögiga,” pani Pihelgas video pealkirjaks, mida ta 27. märtsil Facebookis jagas. Videos jalutab hunt oma saagiga rajakaamera ette, vaatab pisut ringi, otsustab siis ümber ja läheb tagasi.

„See on esimest korda, kui hunt mulle koos saagiga kaamerasse jäi,” ütles Kalle Pihelgas. Ta on oma rajakaamerat Matsalus pidanud juba kolm talve. „Ilma saagita hunti on küll varem mõnikord näha olnud,” rääkis fotograaf. Tema sõnul liiguvad seal tavaliselt nugis, rebane ja kährik.

„On pakutud, et hundi hambus on metskits, aga mina kindel pole,” ütles Pihelgas. Tema rajakaamerast pärineb ka aasta algul palju vaadatud video huntidest, kes kitsi taga ajavad.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
11 kuud tagasi

Mis artikkel? Üllatus – ka hundid söövad! Midagi asjalikumat ei oska kirjutada?
Kahju hundist, nüüd on ta pildil, varsti on püssimehed kohal…

tuleb
11 kuud tagasi

välja, et peale külakoerte ja lammaste sööb ka kitsi, poleks arvanudki

Jepjep
11 kuud tagasi

Natukse hilja avastas, et midagi on valesti, oi krt kaamera, aga sai minekut, oleks võinud lka snaiper olla. Niiöelda jahimehed nüüd saavad õigustada, et näe metskitsi tuleb rohkem maha lasta, muidu hunte kasvab liiga palju, kui neil süüa on.