Keskkonnakaitsja: Vormsi hundid tuleks rahule jätta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Keskkonnakaitsja Eleri Lopp võitleb Eesti suurkiskjate eest. Foto: erakogu

Eesti huntide kaitseks Euroopa kohtusse välja jõudnud keskkonnakaitsja Eleri Lopp peab Vormsil kavandatavaid tapatalguid õõvastavaks.

„Vabalt võiksid hundid Vormsis elada,“ ütles Lopp Lääne Elule. 2020. aastal Eesti huntide kaitseks kohtusse läinud Lopp loodab paari aasta pärast saada Euroopa kohtust vastuse, kas huntide küttimine Eestis, nagu seda seni on tehtud, on õigustatud või mitte, kui tegemist on Euroopas kaitstava liigiga, kelle jätkusuutlikkus pikas plaanis on küsimärgi all. „Seda arusaama ei taheta kuidagi omaks võtta,“ ütles Lopp. „Hunt ise on ohustatud seisundis, mitte Vormsi lambad ja koerad.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toots
5 kuud tagasi

Miks inimesed ei jää ööseks välja lammaste juurde? Miks inimesed ööseks tuppa lähevad?

see
5 kuud tagasi

tapatalgute põld on lai, metssead, kes kellegi kartulist manti võtavad, põdrad, kes kellegi noorendikku kärbivad, kitsed , keda lihtsalt palju on jne. asukülas jälle lahutasid meelt kohalikud kütipolgu seltsimehed

Vooras
5 kuud tagasi

Vaadates seda kommentaariumi siin, siis rumalus ja kurjus on eestlase teine nimi.

Vooras
5 kuud tagasi
Reply to  Vooras

Metsad on lagedaks voetud selleparast loomad ronivad saartele ja hoovidesse. Metsaarikatele tuleks uks korralik ajujaht teha.

IRW
5 kuud tagasi
Reply to  Vooras

Kuule ,t.la , eestimaal pole veel kunagi niipalju metsloomi olnud . 2 sajandit polnud eestimaal ainsamatki metssiga isegi

Elanik
5 kuud tagasi
Reply to  IRW

See on sama loll jutt nagu metsaärikate poolt kultiveeritudEestis pole kunagi metsa rohkem olnud kui praeguja siis loetakse korrumpeerunud ametnike poolt väänatud statistikasse iga 1,5m kõrgune pajuvits ja õunapuu.

Jajah
5 kuud tagasi

Ma leian samuti, et jätke lõpuks hundid rahule! Inimene muud ei tee kui tapab! Ja kui need hundid saarel segavad, siis püüdke need unesüstiga kinni ja tooge maismaale. Minu hinnangul on mõttetu tappa (õigemini öelda nende puhul mõrvata) terveid ja geneetiliselt elujõulised loomad!!!! Inimesed, eriti seltsimehed jahimehed, vaadake elu laiemalt, mitte seda, mis nähtub teil nina otsas.

Kod.
5 kuud tagasi
Reply to  Jajah

Mõistus mõistus hüüa tulles . Ühe hundu võib olla saaks nii kätte

Kuskil...
5 kuud tagasi
Reply to  Jajah

…pole öeldud, et lambaid ei peaks ja ei saaks ööseks lauta ajada. See et on mugavusloomapidamine ei tähenda et see nii peaks olema ja et see on õigustuseks metsloomade tapmisele.

õige
5 kuud tagasi
Reply to  Kuskil...

jätan rahakoti (lamba ) ööseks bussipeatusesse ja hommikul kirun, et keegi on selle pihta pannud ja nõuan bussiliikluse lõpetamist ja bussipeatuse likvideerimist

Toots
5 kuud tagasi
Reply to  Jajah

Miks need lambad väljas olid?
Loomadest hoolivatel inimestel on isegi sead laudas.

Loogika
5 kuud tagasi
Reply to  Toots

Sead on olnud laudas sest nende karvastik ei kaitse külma eest. Paksu villaga lammastel pole naljalt külm.

Feminism hukutab Lääne tsivilisatsiooni
5 kuud tagasi

Selliste võimule pääsenud ogarate naisolendite tõttu ongi maailm praegu kaoses. Millal ükskord suudab Lääs end taas leida?

Tiiu
5 kuud tagasi

Vaadaku see Lopp, et hundid ta nahka
ei pistaks. Aga siis oleks kõik see pirin
läbi. Inimeste loomad on ikka kõige
tähtsamad.

Huvitav tegelane
5 kuud tagasi

Kas see tegelane mitte jahituristide maaletooja ei olnud mingi aeg?

Lääne Elu
5 kuud tagasi

Üks selline ´´roheline´´ esines alles ühel päeval televisioonis ja rääkis et Ida-Virumaal tuleks kogu põlevkivitööstus kinni panna, kustkohast sellised küll tulevad.

Hmm
5 kuud tagasi
Reply to  Lääne Elu

Jääb ka selline mulje neist alati, et nagu oleks looduses mingi aeg kogemata vale seene korvi korjanud ja siis selle ära söönud või olid vanemad seda eostamise ajal teinud, igatahes täitsa teisest kohast paistab küll olevat jah.

Plakatiga laps omavalitsuse ees
5 kuud tagasi

Ma ei viitsi koolis käia, selle asemel jooksen lumelabidas (plakat) püsti mööda erinevate platse ringi ja “protesteerin”. Koolist ei tohi nende puudumiste eest välja visata, sest olen roheline, nagu pealinna mupo. Selliste pärast ei julge meil keegi enam hülgeid, kormorane jms asju lasta. kes teab, see teab, kes ei tea, ei kobise.

Nonoh
5 kuud tagasi

Kõige lihtsam ja odavam on jaht. Aiad, koerad, karjused, laudad ikka kordi kallim ettevõtmine. Ja kõige hullem, jahimeestele ei jää kedagi tappa enam äkki, kui hunt oma võtab. Samal ajal veavad ise surnud koduloomi metsa, ei tea tõesti, kust hundid talulooma liha armastama õpivad. Kas inimene ei asuks sööma kui toit on serveeritud? Kas inimene ei soovi teha vähe tööd ja saada suurt palka? Nii mõndagi hundiga ühist.