Talverehvide vahetamisega võib veel oodata

Lääne Elu

info@le.ee

Oja Autos on talvisel ajal kindel tööjaotus: kaks meest teevad igapäevaseid remonditöid ja kolmas, Enn Nurm, tegeleb rehvivahetusega. Foto: Elen Freivald
Rehvivahetus. Foto: Elen Freivald

Liiklusseaduse järgi on talverehvide kohustuslik kasutusaeg lõppenud, kuid samas esineb öö- ja hommikutundidel jätkuvalt veel miinustemperatuure, mistõttu soovitame enne rehvivahetust arvestada oma sõiduvajadusi ning jälgida ilmaprognoose.

„Kuigi päevased õhutemperatuurid võivad olla plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, püsib öiste külmakraadide tõttu libeduse oht. Kes igapäevaselt ja iga ilmaga sõitma peavad, neil ei tasuks rehvivahetusega kiirustada,“ ütles Transpordiameti liiklusekspert Villu Vane.

Enne rehvivahetust tasub kontrollida üle ka suverehvide mustrisügavus, mis peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele võib mõelda juba siis, kui nende jääksügavus on 2 millimeetrit. „Vastasel korral ei pruugi rehvid tervet hooaega vastu pidada,“ märkis Vane.

Talverehvide kasutamine on kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastrehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral võib  naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rehv
2 kuud tagasi

Suvekummid au sisse!

uskmatu
2 kuud tagasi
Reply to  Rehv

Arvestades meie kliimat peaks olema meil juba ammu naastrehvid olema keelatud ja lamellidega asendatud!

asjalik
2 kuud tagasi

Ning selle tuututamise eest, mida igaüks niigi teab, saab üks mees palka ja peetakse sellist ametikohta?

mõttetu
2 kuud tagasi

Mingit vajadust pole naeltega enam teid lõhkuda ja rehve kulutada. Öösel sõidavad väga vähesed.

Napak
2 kuud tagasi

Villu, mis siis saab kui jaanipäeval langeb temperatuur alla nulli korraks?

Kohalik
2 kuud tagasi
Reply to  Napak

Selle kohta info puudub….aga alati võib lonksu haljast võtta…pidavat külma vastu aitama…räägitakse..😕