Läänemaa isamaalased valivad poolt

Elen Freivald

elen@le.ee

Isamaa Läänemaa piirkonna esimees Aivar Oruste. Foto: Urmas Lauri

Isamaa Läänemaa piirkonna esimees Aivar Oruste. Foto: Urmas Lauri

Erakond Isamaa kauaaegne liige Läänemaal Arvo Ninn otsustas pärast parempoolsete eestvedajate väljaheitmist eelmisel nädalal samuti erakonnast välja astuda. Isamaa Läänemaa piirkonna liikmed saavad sel nädalal kokku, et tuleviku üle aru pidada.

Märtsi algul arvas Isamaa juhatus erakonnast välja neli parempoolset: Siim Valmar Kiisleri, Lavly Perlingu, Kristjan Vanaselja ja Tõnis Martin Konsi. Isamaast väljaheidetud on nüüd teatanud, et plaanivad jätkata iseseisvalt luues uue erakonna ja minna tuleval aastal sellega riigikogu valimistele.

Isamaa kauaaegne liige ja mullu Parempoolsete liikmeühendusega liitunud Arvo Ninn ütles esmaspäeval Lääne Elule, et plaan erakonnast välja astuda oli tal tegelikult varem, aga Parempoolsete erakonnast väljaviskamine oli tema jaoks viimane piisk karikas. „Juhtkond peaks erakonna tööle panema, mitte teisitimõtlejad kohe välja loopima. See ei mahu mulle pähe. Pealegi erakond väljaspool Tallinna eriti ei toimi, vähemalt Läänemaal küll mitte,” ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Politoloog
1 aasta tagasi

Kui korruptiivne koduerakond jääb kitsaks, siis EKRE oma ridadesse normaalseid inimesi ikka ootab. Ülejäänud putinistid koligu venemaale!

AVS
1 aasta tagasi

Olles ise mõni aastakümme Isamaad valinud, võin ka ausalt öelda, et järgmistel valimistel enam mitte, isegi eelmised valimised läks juba hambad ristis ja ennast sundides. Seedri kuulsusrikkal juhtimisel on tekkinud mingi veider EKRE-light versioon – no milleks? Kes tahab, valib siis juba EKRE.
Nii et Eesti erakondade maastikul on paremal tiival tegelikult ühele parteile veel ruumi küll. Iseasi, kas just Parempoolsed seda täita suudavad, eks seda aeg näitab. Praeguse Seedri/Solmani/Paltsi juhitav Isamaa kaotab ilmselt isegi sotsidele. Muuseas, vana kaval populist Reinsalu on ka juba mõnda aega üsna madalat profiili hoidnud, eks seegi näita üht-teist.

Jah muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Ei saa seda ekret ikka mainimata jätta, nii hingel kohe. Küll on ikka paha see ekre, päris natsid ju. Magada ikka saate rahulikult või käib mõni ekre liige unenägudes külas? Saaks ainult mustata teisi. Tülgastav tegelane, hea meel, et sellist minu tutvusringkonnas ei ole.

Kohalik
1 aasta tagasi
Reply to  Jah muidugi

Natsid muidugi, rahvuslus = natsionalism. Mitte ei mõista miks ekrekaid häirib kui neid natsideks nimetatakse

Jah muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

Saate väga hästi aru, mida selle all mõeldakse, aga teete teatrit siin

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Jah muidugi

Mis natsid, mis mustamine? Sa oled natuke juhm või, kui niimoodi viisakalt küsida? Nägid lühendit EKRE ja kohe tõmbas pöördesse?
Kellega see Isamaa siis sinu meelest sarnaneb, rohelistega või? Ja lugupeetud hardcore-rohelised, see võrdlus pole mitte kuidagi mustamine 🙂 Jutu mõte oli selles, et valija valib tugevamat ja mõjukamat erakonda, mitte selle haledat koopiat. Ei ole mina ainuke Isamaa valija, kes sellisele järeldusele on jõudnud. Oma nägu on erakonnal kadunud, selles on asi.

Jah muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Kuulge, see on ikka päris naljakas juba. Juhm olete ise vist, kui ei mäleta oma kommentaare, mida varem olete ekre kohta kirjutanud. Teeb nii süütut nägu, mina pole midagi teinud stiilis. Kas selles kommentaaris kiitsite konservatiive, ei, vaid väitsite, et vastumeelselt ja vägisi pidi valima minema seda lighti ekret, mis ei kõla küll väga kiitva avaldusena ju. Kohutav ennastäis olemine teisi rumalateks pidada. Enne kustuta jäled!

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Jah muidugi

No anna andeks, kui su õrnu poliitilisi tundeid oma ülbuses riivasin 🙂 Alustuseks võiks lugupeetav siis oma eilset väidet kinnitada – kus ma mingitest natsidest rääkisin või su lemmikuid mustasin? Ja mu varasemad kommentaarid EKRE kohta on ka üsna küsitav, pole poliitilistel teemadel eriti siin kakelda viitsinud. Ilmselt ajad kellegagi segamini. Isiklikus plaanis on mul ükskõik, vali keda tahad, tänu taevale on meil siiski vabade valimistega demokraatlik riik.
Ning miks peaks see teema siin mingiks EKRE personaalküsimuseks muutuma, teemaks on ikka Isamaa või kuidas?

Jah muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Justnimelt, hakkate aru saama, mida te algul kirjutasite. Seda imestasingi, et mida see ekre jälle siia puutub.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Jah muidugi

Kirjanduses nimetatakse seda kõnekujundiks ehk kõrvutamiseks, nii palju puutubki, ei enamat. Aga rõõm on minulgi tõdeda, et valguskiireke on jõudnud Teiegi arusaamiste pimedatesse nurgatagustesse 🙂

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Kui palju nähti vaeva Eesti rahvaerakonna tühistamiseks,keski tühistamine käib siiani aga näe vahvad isamaalased keerasid kõik kiirelt ise edukalt peesse !

Putin või Zelenski....nad veel ei tea!
1 aasta tagasi

Läänemaa isamaalased valivad endale uut Isamaad………

Nojaa
1 aasta tagasi

Eks, kui Isamaa on mõistnud hukka vene agressiooni ja toetab sanktsioone, siis peabki igaks juhuks välja astuma vist.

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  Nojaa

See praeguse Isamaa vene agressiooni hukkamõist on sama silmakirjalik kui venemaa meedia, kun tegelikult on hakatud viljelema täpselt samu väärtusi ja ideoloogiat, mida teeb Putin praegu Venemaal.

Lavly Aus
1 aasta tagasi
Reply to  lugeja

Just, need ‘parempoolsed’ ei ole Putini sõda hukka mõistnud, aga see on ka loomulik, sest nii lääne liberaalid kui ka Putin Ukrainas, võitlevad mõlemad natsionalistide vastu.

Nojaa
1 aasta tagasi
Reply to  lugeja

Ehk teisisõnu rahvuslikku ideoloogiat. Või noh mis ideoloogia see ikka on, kui oma maa ja selle rahva huvid kõige tähtsamaks pead. Vaat eestlasi on nii vähe, et meile oleks hädasti vaja sellist suhtumist Eesti ja eestlane ennekõike. Aga lödipükse on liiga palju, kes arvavad, et sellest ei tule midagi välja.

urmas
2 aastat tagasi

Toetan Arvo otsust!

Majaomanik
1 aasta tagasi
Reply to  urmas

Tundus normaalse mehena.Mis nüüd juhtus???

Uimane
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Ei tundunud see töll midagi .

Nojaa
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Maskid on langenud, võibolla oskas hästi näidelda normaalset. On ju Tanel Kiik teinud samuti ettepaneku valitsuses, et maskidest võiks loobuda.

Kvislingid
2 aastat tagasi

Kohe olekski pidanud need süvariigi sabotöörid välja viskama, liiga kaua venitati sellega. Uue liberaalse partei loomine ja selle baasil Riigikogu valimistel osalemine on lapsik unistus.

urmas
2 aastat tagasi
Reply to  Kvislingid

Selliste juhtidega jätkamine on veel mõttetum!

Noor
1 aasta tagasi
Reply to  Kvislingid

Tuleb meelde Ojulandi ja Talviku parteide tegemine.Kas neid keegi mäletab?