Tarankovi tapnud Vorobei jääb vanglasse

BNS

Nikolai Tarankovi tapnud Juri Vorobei kohtupingis. Foto: Arvo Tarmula

Eesti kuritegeliku ilma juhi Nikolai Tarankovi Läänemaal tapnud Juri Vorobei ei pääse vanglast enne tähtaega elektroonilise valve alla.

Riigikohus ei võtnud sel nädalal arutusele 41-aastase Juri Vorobei avokaadi Küllike Nammi määruskaebust tema vanglast vabastamata jätmisele.

Kuigi Viru ringkonnaprokuratuur ja vangla ei toetanud Vorobei vabastamist, siis riigiprokuratuurist kohtusse saadetud riigiprokurör Vahur Verte arvamusest võis järeldada, et pigem toetatakse tema vabastamist. Sellele vaatamata jättus ka Tartu ringkonnakohus varasema Viru maakohtu määruse muutmata ja riigikohus asja arutsele ei võtnud.

Vorobei sai 63-aastase Tarankovi tapmise eest üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mis loeti kaetuks talle mõni aeg hiljem fentanüüliäri eest mõistetud 10-aastase vangistusega.

Vorobei karistusaega arvestatakse alates tema kinnipidamisest 2016. aasta 22. septembril.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi 2016. aasta 13. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis. Süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi tulistades teda oma ebaseaduslikust püstolist CZ seitse korda kehasse ja pähe.

Keskkriminaalpolitsei pidas Tarankovi lähedase peretuttava poja Juri Vorobei tapmises kahtlustatuna kinni 2016. aasta 22. septembril Tallinnas vahetult enne Tarankovi matuseid ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Tarankovi peeti Eesti organiseeritud kuritegevuse ja niinimetatud ühiskassa juhiks alates 1990. aastatest.

2018. aasta alguses sai Vorobei koos viie kaaslasega kokkuleppekaristused fentanüüliäri eest.

Kohus mõistis Vorobeile 10-aastase vangistuse. Kuna ta pani narkokuriteo toime enne talle Pärnu maakohtus Tarankovi tapmise eest mõistetud karistust, siis luges kohus kergema karistuse kaetuks uue karmima karistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments