Ringkonnaprokuratuur ja vangla ei toeta Tarankovi tapja vabastamist

BNS

Juri Vorobei Foto: Arvo Tarmula

Juri Vorobei Foto: Arvo Tarmula

Viru ringkonnaprokuratuur ja Viru vangla ei toetanud reedel Viru maakohtus toimunud istungil Eesti kuritegeliku ilma juhi Nikolai Tarankovi tapnud Juri Vorobei enne tähtaega vanglast vabastamist tema elektroonilisele valvele allutamisega.

Kuigi ringkonnaprokuratuur ja vangla ei toetanud 41-aastase Vorobei vabastamist, siis riigiprokuratuurilt kohtusse saadetud arvamusest võib järeldada, et pigem toetatakse tema vabastamist.

Kohus teeb asjas määruse 30. novembril.

Vorobei sai 63-aastase Tarankovi tapmise eest üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mis loeti kaetuks talle mõni aeg hiljem fentanüüliäri eest mõistetud 10-aastase vangistusega.

Vorobei karistusaega arvestatakse alates tema kinnipidamisest 2016. aasta 22. septembril.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi 2016. aasta 13. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis. Süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi tulistades teda oma ebaseaduslikust püstolist CZ seitse korda kehasse ja pähe.

Keskkriminaalpolitsei pidas Tarankovi lähedase peretuttava poja Juri Vorobei tapmises kahtlustatuna kinni 2016. aasta 22. septembril Tallinnas vahetult enne Tarankovi matuseid ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Tarankovi peeti Eesti organiseeritud kuritegevuse ja niinimetatud ühiskassa juhiks alates 1990. aastatest.

2018. aasta alguses sai Vorobei koos viie kaaslasega kokkuleppekaristused fentanüüliäri eest.

Kohus mõistis Vorobeile 10-aastase vangistuse. Kuna ta pani narkokuriteo toime enne talle Pärnu maakohtus Tarankovi tapmise eest mõistetud karistust, siis luges kohus kergema karistuse kaetuks uue karmima karistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis asja
2 aastat tagasi

mõrv kaetud karistusega mida ennastki pole ära kantud? haige maailm

Sokk
2 aastat tagasi

Saab Käsu Taavi ühikasse…
Kes jutust aru ei saa 7 kuuli keresse… 🤪

jah
2 aastat tagasi

ega omakohtunikku välja või lasta