Raamatukogus on näitus klaastrollidest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Näitus. Foto: erakogu
Näitus. Foto: erakogu

Novembri keskpaigas algava Põhjala kirjanduse nädala puhul on Haapsalu raamatukogus trollinäitus. Trollid on pärit Katrin Nuuteri kogust.

Suurem osa näitusele jõudnud trollidest on klaasist ja need on pärit Lõuna-Rootsi klaasitöötlemiskeskuses Glasriketis asuvast Bergdala klaaskojast. Raskest selgest kristallklaasist sõbraliku välimusega Bergdala trollidel on suur nina, pikad juuksed ja paks kõht. Bergdala trollikujukese autor on Rootsi disainer Peter Johansson, pärit on nad aastast 1970. Kaks trolli Nuuteri kogus on aga Rootsi kuulsaima klaasikunstniku Erik Höglundi (1932–1998) looming. Klaastrollide kõrval on näitusel Norrast pärit keraamilisi trolle.

Nuuteri sõnul hakkas ta trolle kokku ostma mõned aastad tagasi teise ringi poodidest. „Tahtsin saada kokku 101 trolli, et teha trollikogu,” muigas Nuuter. Praeguseks on tal trolle 103. „Väikese varuga, kui mõni haigeks peaks jääma,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments