“Pealtnägija”: Vorobei tarbeks peideti narkootikumid Haapsalu piirile metsa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Juri Vorobei Haapsalu kohtumajas, kus tema üle mõisteti kohut Nikolai Tarankovi tapmise eest. Foto arhiiv

Kolmapäeva õhtul eetris olnud “Pealtnägijas” avasid keskkriminaalpolitsei ja riigiprokuratuur Eesti suurima narkojõugu avastamise ja vahelevõtmise tagamaid. Pärast väga konspiratiivselt tegutsenud pundi vahelevõtmist jäi Eesti fentanüüliturg väidetavalt tühjaks.

Narkojõugu aju oli Juri Vorobei, kes 2016. aasta sügisel lasi Läänemaal Kirimäe poolsaare populaarses kalastuskohas maha allilmajuhi Nikolai Tarankovi ja kelle üle mullu kevadel sellepärast Haapsalu kohtumajas kohut peeti.

Pealtnägijas selgus, et osa toodetud fentanüülist peideti Vorobei tarvis Haapsalu linna piiril metsa sees asunud peidikusse. Kui kaaslased olid Vorobei välja andnud, läks tol ajal juba tapmise eest vangis istunud mees prokuratuuriga koostööle ja andis välja ka oma peidiku. Maapõuest tuli välja kolm ämbritäit fentanüüli, kokku 4,5 kilo. Arvestades, et üks narkomaani doos on 0,001 grammi, tähendas see mitut miljonit doosi.

„See näitab tegelikult, kui ohtliku või targa kurjategijaga oli tegemist. Et ta mõtles ka mustade päevade ajaks ette, et isegi kui see labor oleks avastatud, oleks saanud seda ka turule paistata. Näiteks kahe-kolme aasta pärast oleks äkki kuskilt välja ilmunud mingi väga suur kogus Tallinna tänavatele,” rääkis keskkriminaalpolitsei politseimajor Ago Leis “Pealtnägijas”.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
5 aastat tagasi

Karistused said kõik need kambajõmmid naeruväärsed.
Pole mingi ime, et keegi teine äri üle võtab ja hakkab ise valmistama.
Pealtnägijas oli ka näha, et Vorobei peidik oli Paralepas-Pullapääl.

Tziizik : paralepa autoriteet nr1t
5 aastat tagasi
Reply to  Kont

Sul võib isegi õigus olla.