Tarankovi tapjale mõisteti narkoäri eest karistuseks kümme aastat vangistust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Juri Vorobei. Foto: Arvo Tarmula

Harju Maakohus mõistis tänase otsusega karistused kuuele mehele, kellele oli esitatud süüdistus fentanüüli valmistamises ja käitlemises.

Juri Vorobeile (37), Aleksandr Alipovile (35), Vjatšeslav Plaškinile (41) ja Leonid Logatšjovile (38) esitati süüdistus grupina suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises. Mehed valmistasid ja käitlesid alates 2014 maikuust ebaseaduslikult suures koguses narkootilist ainet fentanüül. Vjatšeslav Plaškinile ja Leonid Logatšjovile esitati süüdistus ka suures koguses marihuaana omamises.
Vjatšeslav Ivanovile (35) ja Jevgeni Tatarnikovile (36) esitati süüdistus isikute grupis suures koguses narkootilise aine fentanüüli ebaseadusliku käitlemise katses.

Juri Vorobeile mõisteti karistuseks vangistus kümme aastat, kuna Juri Vorobei pani nimetatud kuriteo toime enne Pärnu Maakohtu 28.04.2017 otsuse kuulutamist Nikolai Tarankovi ettekavatsetud tapmise eest, siis loeti varasem kui kergem karistus kaetuks tänase karistusega ning liitkaristuseks mõisteti vangistus kümme aastat.

Aleksandr Alipovile mõisteti viis, Vjatšeslav Plaškinile kuus ja Leonid Logatšjovile neli aastat vangistust.
Vjatšeslav Ivanovile ja Jevgeni Tatarnikovile mõisteti vangistus 3 aastat 6 kuud, millest koheselt kuulub täitmisele 6 kuud ning ülejäänud osa karistusest jäi tingimisi täitmisele pööramata 3 aasta pikkuse katseajaga koos kohustusega alluda käitumiskontrollile.

Süüdistuse kohaselt otsiti 2014. aastal Juri Vorobei initsiatiivil isik ja koht, kus fentanüüli valmistada. Seejärel varustas Aleksandr Alipov alates 2014. aasta maikuust Vjatšeslav Plaškinit Juri Vorobeilt saadud narkootilise aine fentanüüli valmistamiseks vajaliku oskusteabe, kemikaalide ja tehniliste vahenditega, mida kasutades valmistas Vjatšeslav Plaškin Harjumaal fentanüüli. Aine turustamiseks segati valmistatud fentanüüli hulka lisaaineid (paratsetamooli ja kofeiini). Suures koguses valmistatud aine peideti erinevatesse peidikutesse.

Süüdistatavad, nende kaitsjad ja riigiprokurör Vahur Verte sõlmisid kriminaalasjas kokkulepped ning kohus, olles veendunud süüdistuste tõendatuses ja kokku lepitud karistuste ning muude meetmete seaduslikkuses, kinnitas täna kokkulepped.

Kõigilt süüdistatavatelt mõisteti välja ka menetluskulud.

Tänane otsus ei ole jõustunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments