Utilitas pildistab termokaameraga Haapsalu kaugküttevõrku

Utilitas kontrollib soojatrasside seisukorda. Foto: erakogu

Märtsi lõpus plaanib soojaettevõte Utilitas pildistada helikopterilt termokaameraga Haapsalu kaugküttevõrku.

Utilitase turundus- ja kommunikatsioonijuht Olga Petrova ütles Lääne Elule, et pildistamise eesmärk on saada kinnitust, et soojatrassid on korras. Kui kaamerapildile peaks jääma mõni punane laik ehk torustikus olev nõrk koht, uuritakse seda edasi ja vajadusel vahetatakse torustik välja või parandatakse.

Lend Haapsalu kohal on plaanis kella 20 ja 23 vahel. Kuupäev pole Petrova sõnul veel teada, suure tõenäosusega on pildistamine märtsi lõpus, kuid ilmaolude tõttu võib see lükkuda ka aprilli. Täpne lennupäev selgub päev varem ja sellest annab Ulitas ka teada. Haapsaluga samal päeval on ettevõttel kavas pildistada ka Keila soojatrasse.

Kogu linna soojusvõrgu pildistamiseks lendab helikopter ühest kohast üle orienteerivalt kolm korda, mis tähendab, et ühes asukohas on kuulda helikopteri häält ligi 15 minuti jooksul. Lennud toimuvad 300–400 meetri kõrgusel. Petrova sõnul on see piisav kõrgus – helikopter ei lenda täpselt majade kohal, kuid selle häält on siiski kuulda.

Haapsalu kõrval pildistab Utilitas üles ka Keila, Maardu ja Tallinna soojatrassid. Termopilte aitab ettevõttel teha GridJet Oy ja Advian OY, kellel on termokaameraga pildistamise kogemus nii Eestist kui ka Soomest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments