Koroonaviirusesisaldus reovees on teinud nädalaga kerge tõusu

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse hulk reovees on veidi tõusnud.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et selle nädala reovee viirusetulemustes on märgata mõningast tõusu. „Mitmes Lõuna-Eesti linnas oli märgata viirustaseme tõusu, Tartu ja Viljandi liikusid punasele tasemele,“ selgitas ta ja lisas, et Põhja-Eestis jõudsid punasele tasemele Laagri ja Loksa, hüppeline tõus oli Raplas.

Jõemaa sõnul on jätkuvalt kõrge viirustase Ida-Virumaal, nädalaga tegid tõusu ka Paide ja Jõgeva. Sel nädalal oli kaardil vaid kaks rohelist punkti: Türi ning Kuressaare.

Haapsalu on kaardil märgitud oranžiga ehk viirust levib siin laialt.

Viimase nädala nakatumise statistika põhjal on haigestumine langustrendis. Viimase 14 päeva haigestumus langustrendis kõikides maakondades. Sellele vaatamata püsib haiglaravi vajadus COVID-19 põdejatele jätkuvalt kõrge ning piiratakse plaanilist ravi. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments