Elo Lehtla: kõik raamatud on lemmikud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli 4. klassi õpilane Elo Lehtla on Haapsalu lasteraamatukogus lugeja kolmandat aastat. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu põhikooli 4. klassi õpilane Elo Lehtla on Haapsalu lasteraamatukogus lugeja kolmandat aastat. Foto: Urmas Lauri

Andres Ammase fondi väikese lugeja auhinna pälvinud Elo Lehtla ärkab hommikuti enne kukke ja koitu, et rahus raamatut lugeda.

Jah, tõesti, kümneaastane Elo kinnitab, et ta on varane ärkaja. Uni läheb kella kuue ajal ära. Varane ärkaja on ka Elo kaheksa-aastane õde Maret, kellega tüdruk tuba jagab. Ja nii nad seal kahekesi nohistavadki, Elo oma ja Maret oma voodis, ning loevad raamatut – pool tunnikest päeva parimat aega! Just sellepärast Elole lugeda meeldibki – saab seigelda kodust lahkumata, isegi voodist tõusmata, sest just voodis on kõige toredam lugeda. Istudes jääb kael kangeks, ja mis seal imestada – Maretiga kahe peale on neil kodus kaks riiulit lasteraamatuid pungil täis.

Eloga saame kokku Haapsalu lasteraamatukogus, kus siis veel. Ja otse loomulikult on ta õe kaasa võtnud. Maret joonistab laua taga ja noogutab innukalt pead, kui Elo ütleb, et Maretile meeldib kah raamatuid lugeda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments