Galerii: Rannarootsi muuseumi perepäev võttis talvest viimast

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 48

Malle-Liisa Raigla fotod

Laupäeval toimus Rannarootsi muuseumis vastlatrall koos vanasadama turuga.

Muuseumi juht Ülo Kalm ütles, et alguses oli plaanis iga-aastane talvine perepäev korraldada veebruari alguses, kuid siis kadus lumi ära ja muuseum lükkas tähistamise kuu jagu edasi.

Kuigi traditsiooniliselt saab muuseumi talvepäeval sõita jääl politsei saanidega, mis on perepäeva juures kõige populaarsem, siis tänavu jäi see õhukese jää tõttu ära. Sellegipoolest võtsid muuseumi perepäeval osalejad talvest viimast, sest kalda lähedal jää veel kandis. Seal sai maha peetud mitu võistlust nii tõukekelkude kui ka Salvo kelkudega. Tõukekelkudel võisteldi näiteks selles, kes kõige pikema hoo endale lükkab, lapsed pidid vanemaid lükkama ja palju muid võistlusi. Igal võistlusel osalejaid premeeris Kalm šokolaadimedalitega.

Ala, millest kaugemal ei olnud jääl enam turvaline, oli lintidega piiratud. „Kes kaugemale läheb, saab talisupelda,“ manitses Kalm.

Perepäev algas nagu ikka lõkke süütamisega. Samal ajal oli muuseumi hoovil turg, kust sai soetada nii mereande, hoidiseid, neljapäevamemmede küpsetisi kui ka erinevat käsitööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments