Läänemaa haigla koroonaosakond on pooleldi täis

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla 18 kohaga koroonaosakonnas oli esmaspäeva pärastlõunal üheksa haiget.

Haigla ravijuht Alge Vare ütles, et osakonda ei hakka haigla veel kinni panema, sest Tallinna haiglad on täis.

Vare sõnul said paljud haiged reedel kodusele ravile, kuid esmaspäeval ja pühapäeval lisandus haiglaravile mõlemal päeval üks haige. Kõik patsiendid on läänlased, mujalt siia haiglasse kedagi toodud ei ole.

Koroonaosakonna tõttu on peatunud haigla plaaniliste sisehaiguste ravi, kirurgiaosakond töötab osalise mahuga, erakorralise meditsiini osakond töötab tavapäraselt.

Viimase nädala jooksul on Läänemaale lisandunud 356 laboratoorselt kinnitatud koroonaviirusega nakatunut ehk keskmiselt 51 nakatunut päevas. Kõige rohkem nakatunuid lisandus pühapäeval – 104, kõige vähem laupäeval – 9. Veebruari jooksul tuvastati viirus 1884 läänlasel, mida on viie võrra vähem kui jaanuaris.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 3967, mis on maakondade lõikes madalaim näit. Eestis keskmiselt on näit 5338,32, kõrgeim on näit Ida-Virumaal – 6309.