Lihulas võistlesid lapsed sisekergejõustikus

Lihula gümnaasiumi poiss Uku Tamme hüppas paigalt kolmikut. Pikaaegne Lihula gümnaasiumi õpetaja Väino Põld õpetab ja elab kaasa. Foto: erakogu
Lihula gümnaasiumi poiss Uku Tamme hüppas paigalt kolmikut. Pikaaegne Lihula gümnaasiumi õpetaja Väino Põld õpetab ja elab kaasa. Foto: erakogu

Kooliveerandi viimasel päeval toimus Lihula spordihoones lisaks vabariigi sünnipäevaüritustele laste sisekergejõustikuvõistlus, kus võtsid kolmel alal mõõtu Lihula, Metsküla, Virtsu ja Kõmsi koolide noorsportlased. Lisaks oli võistlejaid Lihula lasteaiast.

Kokku tuli võistlema täpselt 40 spordilast, kes olid igal alal kõik väga tublid. Eriline rõõm on just selle üle, et võistluste kõige nooremas vanuseklassis jooksid koolilastega võidu ka lasteaia lapsed.

Kõige nooremate, 7-8 aastaste tüdrukute võistluses noppis kolm esikohta Kõmsi algkooli sporditüdruk Emma Paulus, kes jooksis 25 meetrit ajaga 4,8, hüppas paigalt kaugust 1.60 ja paigalt kolmikut 4.49. Pauluse klassiõde Roosi-Ellen Reinmaa oli jooksus ajaga 4,9 ja paigalt kaugushüppes 1.49-ga kohe teisel kohal. Kolmaski samas koolis ja samas klassis õppiv spordilaps, Iiris Tein  lõpetas jooksu kolmandana, ajaks talle 5,1. Lihula gümnaasiumi tüdrukud olid tublid. Kertu Litau tuli kõigil kolmel alal esikolmikusse. Paigalt kolmikut hüppas ta teise koha vääriliselt 4.12. Katriin Sildre oli samal alal kolmas, 3.99-ga.

Ka poiste võistluses sai kolme esikohaga hakkama Kõmsi kooli laps. August Reinmaa lõpetas jooksu ajaga 4,7, hüppas paigalt kaugust 1.78 ja paigalt kolmikut 4.73. Riko Rasmus Rahkemaa Virtsu koolist oli kõigil aladel jälle teise koha omanik. Jooksus näitas stopper 4,8, paigalt kaugust suutis ta hüpata 1.67 ja kolmikut 4.48. Lihula Lasteaia spordipoiss Romel Rio Kesküla näitas oma kiriust jooksus. Kolmas koht tuli ajaga 4,9. Lihula kooli õpilane Mattias Idvani oli paigalt kaugushüppes kolmas, tulemuseks 1.49 ja sama kooli õpilane Keron Kamarik samal kohal kolmikhüppes 4.39-ga.

Järgmises vanuseklassis võitis 9-10-aastaste  tüdrukute kiirjooksu Liisbeth Vridolin Kõmsi algkoolist ajaga 4,5 sekundit. Teist ja kolmandat kohta jagasid Lihula tüdrukud Eliisabet Kamarik ja Johanna Tšekenjuk. Neile ajaks 4,8. Kaugust ja kolmikut hüppas kohapealt kõige kaugemale Tšekenjuk. Tulemused siin 1.74 ja 4.86. Kamarik oli teisel kohal kaugushüppes 1.70-ga ja Vridolin kolmikhüppes 4.29-ga.

Poiste võistluses astus stardijoonele aga koguni 12 poissi. Kõik olid tublid ja võistlesid vapralt. Lihula gümnaasiumi sportlane Marius Põld noppis siin kolm esikohta. 4,3 näitas kell jooksufinišis, paigalt kaugust hüppas ta koguni 1.96 ja kolmikut 5.66.

Sama kooli poisid Ardon Alesmaa ja Andreas Rebane näitasid sajandiku pealt täpset sama aega jooksus-4,64. Teine ja kolmas olid nad ka kaugushüppes. Tulemused vastavalt 1.81 ja 1.72. Paigalt kolmikhüppes aga napsas teise koha Virtsu kooli spordipoiss Romec Vatter, tulemusega 4.86. Ardonile siit kolmas koht, 4.82-ga

11-12-aastased lapsed on juba natukene kauem harjutanud. Nii tüdrukute, kui poiste võistluses said võitjad kolm alavõitu. Nii nagu varem ka mõnes nooremas vanuseklassis. Radele Kanter jooksis 25 meetrit ajaga 4.2, hüppas paigalt kaugust 1.96 ja kolmikut 6.04. Tema koolivend Lihula gümnaasiumist Karl Reinmaa jooksis jooksumaa 4,5-ga. Hüpetes näitas mõõdulint 1.84 ja 5.26. Viktoria Hein ja Carolyn Rand Kõmsi algkoolist olid samuti tublid. Viktoria tulemus jooksus oli 4,5 ja 1.85 ja 5.11. Poistest hüppas kaks teist kohta endale raiko Tšorni. Tulemused 1.79 ja 5.19. Pärtel Põhako jooksis aga teise koha vääriliselt ajaga 4,6. ka need spordilapsed õpivad Lihula gümnaasiumis.

13-14-aastasi saab juba nimetada noorsportlasteks. ja tulemusetki nii tütarlaste, kui poegalste võistluses kõnelevad enda eest. Siin käis tütarlaste võistluses päris äge võistlus Virtsu kooli ja Metsküla algkooli vahel. Kertu Kesküla jooksis sprindis aja 4,1. Tereesa Lepp vastas 4,3-ga. Kertu hüppas vastavalt 2.14 ja 6.14. Tereesa vastas 1.98 ja 6.02-ga. Tubli oli ka Miia-Ann White, kellel õnnestusid hästi hüpped.

Poiste võistluses noppis kolm võitu Lihula sportlane Sten-Martin Viidemaa. Jooksus tuli ajaks nii hea kui 3,9 sekundit. Paigalt kaugust hüppas ta 2.30 ja paigalt kolmikut koguni 7.04. Tema koolivend Eenok Arpiainen sai kolm teist kohta. Jooksus 4,1 ja hüpetes vastavalt 1.99 ja 5.40. Sander Mänd hüppas kaugust 1.80 ja Mairold Lend kolmikut 4.96.

Juba märtsis on Lihulas taas noori kergejõustiklasi ootamas uus võistlus. Siis toimub mitmevõistlus, kus kavas neli ala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments