Kõik suuremad poeketid lõpetavad Venemaa ja Valgevene kaupade müügi

BNS

Hoiatus Rannarootsi Selveri uksel on tõsine – maskita ei teenindata. Teispäeva hommikul ühtegi katmata näoga ostjat silma ei hakanud. Urmas Lauri
Selver lõpetab Venemaa ja Valgevene kaupade sisseostu. Foto: Urmas Lauri

Ukraina sündmustega seoses lõpetavad Selver, Rimi, Coop ja Maxima kauplused Venemaa ja Valgevene kaupade müügi kogu baltikumis.

Neljapäeval teatas Rimi, et lõpetab Venemaa päritolu kaupade müügi kõigis Balti riikides. Ka Barbora teatas neljapäeval, et koostöös suurpartneri Maximaga otsustati eemaldada sortimendist kõik Venemaa ja Valgevene päritoluga toidu- ja esmatarbekaubad.

„Hetkel on Eesti Rimides müüdavast kaubast umbkaudu üks protsent Venemaa päritolu. Ehkki see moodustab meie sortimendist väga väikese osa, lõpetame praeguse kriisi valguses vene päritolu kaupa hankimise ja müügi oma kauplustes. Samuti oleme teinud otsuse lõpetada Rimi reklaamimine Venemaa telekanalites. Meie ettevõttes töötavad koos erinevast rahvusest, erinevas vanuses inimesed erinevatest kultuuriruumidest. Hindame ja austame erinevaid arvamusi ning toetame igati rahulike lahenduste leidmist mis tahes konfliktiolukorras,“ sõnas Rimi Eesti juht Vaido Pajumäe. „Seega on koostöö lõpetamine Venemaa ettevõtetega meie jaoks loogiline ja tänases olukorras vajalik samm.”

„Leiame, et praeguses olukorras ei ole põhimõtteliselt võimalik jätkata koostööd riikidega, kes on nii brutaalselt otsustanud vastu astuda demokraatlikule maailmakorrale,” teatas Coop.

Reedel teatasid ka Coop ja Selver, et otsustanud Ukrainas toimuva agressiooni tõttu lõpetada Venemaa ja Valgevene kaupade müügi ning ettevõtte reklaamimise Venemaa kanalites.

„Selver seisab demokraatliku ja vaba maailma eest. Agressioon suveräänse Ukraina territooriumil on tugev löök väärtuspõhise maailma alustaladele, millele reageerimata jätmine oleks viga. Tunneme vastutustundliku ettevõttena vastutust ja oleme mõtetes Ukraina inimestega,” ütles Selveri avalike suhete juht Rivo Veski BNS-ile.

Erinevalt teistest kauplustest, lõpetas Selver Venemaa ja Valgevene kaupade sisseostu.

Kõik jaeketid on otsustanud lõpetada reklaami edastamise Vene telekanalites.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pluuto
2 aastat tagasi

Miks peab lõpetama?Kes nende asemele tuleb kauplema? Need samad,kes lõikavad kasu sõdadest ja konfliktidest. Need kaubad on olnudd odavamad-ja neid sai osta väiksema sissetulekuga ostjad. Kas nüüd alandate teiste toodete hindu samale tasemel? või tuleb lisa palkadele- pensionitele? Mõelge enne kui hüpate suurte kelku.
Piiramisega panete kannatama tavalise elaniku nii omas maas kui teistes, ka Venemaal elavad tavalised tööd tegevad inimesed!!

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Pluuto

Need “Venemaal elavad tavalised tööd tegevad inimesed” käivad ju oma sõnul valimas – ja ennäe, 2018 presidendivalimistel sai sm Huilo lausa 76% häältest. Eks nad siis nüüd vastutavad oma valiku eest. Peale mõne tuhande julge üle Venemaa ei ole nagu märgata inimeste sõjavastaseid demonstratsioone tänaval ja Ühtse Venemaa eliidi võllatõmbamist…
Ja ära nuta selle paari sendi või euro pärast – on asju, mis on rahast tähtsamad.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Pane siis oma sendd sinna ukraina kassasse ja ela ise ilma rahata:mIs on rahast tähtsam= Ilma rahata lihtsalt sured nälga.i
Kui kõtu täis-siis aega maailma parandada?
Unustad oma maa kannatajad ja need vanad-kes elasid kitsalt ja ehitasid uuesti Eestit.
Ise Ukraina on oma supi keetnud-söögu nüüd!!

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Pluuto

Ahah. Ära väga solvu, aga sinu tüüpi inimeste najal igasugused hälvikutest diktaatorid saavadki võimul püsida – anna aga ninaesine ette ja poest paar asja mõni sent odavamalt, miski muu ei huvita.
Ei jää sul selle vene kauba kadumisest keegi nälga, ega venelased pole ainsad odava kauba tootjad.

Korra valvur
2 aastat tagasi

Inimesed peavad lõpetama ka vene kauba ostmise- tubakas, viin ja kütus tulevad ikka sealt, eriti idapiirkondades!

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Korra valvur

Kas maksad ise vahed kinni- need on ju odavamad.

Ei tea
2 aastat tagasi

Kahjustavad ainult ennast. Vene kaubal turgu küll, Hiina suur ja lai

Pedagoog
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Lp. düsgraaf!
Jutt käib praegu inimestest.
Terroristid on hetkel lindpriid ja nende saatus meid ei huvita!

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Hiina suurimad kaubanduspartnerid on EL ja USA, kui kuskil peaks mingi sanktsioon paistma, ei hakka hiinlased vene äriga riskima. Pole nad praegugi teab mis suured Venemaa toetajad, hoiavad oma erapooletut joont.