Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna uus pealik on Roman Lukas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kindralmajor Neeme Väli (vasakult), Hiiumaa malevkonna pealik Roman Lukas, malevkonna eelmine pealik Mart Reino ja kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Foto: Hergo Tasuja
Kindralmajor Neeme Väli (vasakult), Hiiumaa malevkonna pealik Roman Lukas, malevkonna eelmine pealik Mart Reino ja kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Foto: Hergo Tasuja

Esmaspäeval sai kaitseliidu Hiiumaa malevkond uue pealiku – kümmekond aastat malevkonda juhtinud leitnant Mart Reino asemel juhib malevkonda mereväekapten reservis Roman Lukas.

53aastane Lukas on küll sünnilt saarlane, aga praegu asub tema kodu hoopis Hiiumaal. Enne Eesti kaitseväega liitumist sõitis mees merd, peamiselt Atlandil.

Alates 1994. aastast on Lukas teeninud eri ametikohtadel kaitseväe peastaabis, mereväe staabi logistikaosakonna ülemana, kaitseväe logistikakeskuse materjaliteenistuse ülemana, kaitseväe toetuse väejuhatuse staabiülemana ja 2016. aastast olnud toetuse väejuhatuse ülem.

Lukas on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli. Kogu sõjaväelise hariduse on Lukas saanud Bundeswehris, ta on lõpetanud mitu Bundeswehri juhtimiskursust ja Bundeswehri akadeemia kindralstaabikursuse.

Hiiumaa malevkonna endine pealik leitnant Mart Reino on kaitse­liidu keskkogu ja vanemate­kogu liige, ta on saanud Vabaduse Tammepärja aumärgi. Pensionile jäi 37 aastat Hiiumaal advokaadi ja kohtunikuna töötanud Reino 2011. aastal, aasta hiljem sai temast Hiiumaa malevkonna pealik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments