Arendajad tahavad Lihula külje alla rajada 80 hektaril päikeseparke

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Päikeseelektrijaam. Foto: erakogu

Päikeseelektrijaam. Foto: erakogu

Kaks arendajat plaanivad Lihula külje alla ehitada päikeseparke kokku 80 hektarile.

Kaamos Energy tahab päikesejaama ehitada Lihula külje all Alakülas asuvale 23 hektari suurusele Väljamaa kinnistule, Evecon OÜ tahab päikesepargi ehitada sealsamas kõrval asuvas Kirikukülas neljale, kokku 56 hektari suurusele kinnistule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tom naabermajast.
2 aastat tagasi

Mina olen Haapsalust ja lajatan välja meie väikese siseringi ütluse:”Lihulast pole kunagi midagi head tulnud.” Kurb,aga tõsi.

Selle
2 aastat tagasi

plämaga pole vöimalik nöustuda.

Rohe Näpp
2 aastat tagasi

Mõistlik oleks üle Eestiline meede (riigi toetusega), et kõik soovijad saaksid oma katustele panna need plastikust päikesepüüdjad. Usun, et neid katusehektareid oleks mõistlikum kasutada, kui põllu-ja metsahektareid. See 80 ha põlluparki külamaastikus on tõesti nagu õudusunenägu.

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi
Reply to  Rohe Näpp

Räni on see,mis päikest püüab.

Naljamehed
2 aastat tagasi

See tähendab tarbijatele võrgutasu tõusu ja elektri kallinemist seoses juhitamatu elektritootmise kompenseerimiseks vajaliku struktuuri kohustusliku lisandumisega. Päikeseenergia on mõistlik lahendus lokaalsel tasemel, aga mitte äriliseks tegevuseks, sest sellisel juhul on see ühiskonda koormav. Suure pildi nägemine ongi ullikestel raske.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Naljamehed

Muidu asjalik kommentaar, kui poleks seda viimast lauset. Kas tõesti on vaja igal võimalusel oma ego teiste arvelt upitada?

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Häda ongi selles, et ei mõisteta fakti – Eesti suurim probleem on inimlik lollus ja selle liiga kõrge määr ühiskonna igal tasandil. Kas pistame pea liiva alla või räägime sellest ausalt ja avatult? Mitte Kummaline maailm, vaid ikka, et Issanda loomaaed on kirju:)

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Ja veel üks “valgustatu”…
Ei ole tavaks, et tõeliselt targad inimesed (õpetajad, professorid, teadurid) lisaksid oma kõnesse pidevalt üleolevaid repliike nagu “teie ullikesed” või “teie inimlikult lollid” vms.

Tuuleke
2 aastat tagasi
Reply to  Naljamehed

Sama asi kehtib ka tuulikute puhul.

Lihulast
2 aastat tagasi

Lihula on nagu #linnusele kohane# piiramisrõngas, kõrgepingeliinid oma üüratatute mastidega ja varsti ka päikesejaamad #linnusevallid#. Kas sellest küllalt ei saa #visuaalne reostus#.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Lihulast

Tarbida meeldib, ise rerssi panustada ei soovi. Sellise vastuse eest peaks sind 2 nädalat külmas ja pimedas hoidma.

Maamees
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

🥳Teenõ tule, puud oma me

bussijuht
2 aastat tagasi
Reply to  Lihulast

Lihula on kõige koledam asula Eestis. Kahju.

asfalteerimist
2 aastat tagasi

on välja vahetamas päikesepaneelimine, kuna varsti läheme üle taime toidule , ehk muru söömisele, siis võiks ka kõik kasutuks jäävad põllud nende paneelide alla matta

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  asfalteerimist

Ikka järgmine võimalus on minna mulla toidule .

Matka Jalg
2 aastat tagasi

Lääneranna vallavalitsuse liige, Margus Källe, ei tunne oma koduvalda. Kirikmäe kinnistul asub üks vanimaid põlispõlde (kiviaiaga piiratud umbaed), mida on juba vanad eestlased 1000 aastat kasutanud. Ja ei ole see väheviljakas kuskilt otsast. Geograafi haridusega vallaametnik peaks selle põllu juba oma kogenud silmaga aerofotolt tuvastama. Selle 3,5ha põlispõldu võiks sealt plastiku alt päästa.

Arvos
2 aastat tagasi

Ah, et nüüd on ilus nimi – arendajad.

Klaara.
2 aastat tagasi

Üks päikesepark on juba Lihula küljeall.