Muinsuskaitse toetusi jagus üksikutele objektidele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu arenguspetsialisti Ülla Parase sõnul on kalmistumüür ohtlikult välja vajunud. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu arenguspetsialisti Ülla Parase sõnul on kalmistumüür ohtlikult välja vajunud. Foto: Urmas Lauri

Suur osa muinsuskaitseametilt toetust taotlenud Läänemaa objekte jäi toetusest ilma.

Läänemaa objektidele eraldati 87 000 eurot, Lääneranna vallale 76 300 eurot. Taotlusi esitati aga mitu korda suurematele summadele.

„Vaatan meie summasid – meie kultuuripärand lihtsalt hääbub ja sellest on hästi kurb,” ütles muinsuskaitseameti Läänemaa nõunik Kalli Pets. „Samas lähevad üüratud summad koolidele kiirtestide ostmiseks – aga see on paratamatu.”

Läänemaa muististest suurima toetuse, 71 000 eurot, sai omandireformi reservfondist Vormsi kogudus kiriku pikihoone katuse vahetamiseks. Vormsi kirikuõpetaja Ants Rajando sõnul on 1988. aastal pandud plekk-katus avariilises olukorras. „Toona tehti see viga, et katuseplekk on ühekordsete valtsidega, mistõttu on katus 20 aastat läbi jooksnud,” selgitas ta. Rajando sõnul on läbijooksude tõttu kahjustada saanud ka kiriku puitlagi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tehke koostööd
2 aastat tagasi

meile on ju korralik kutsehariduskesus, õppilased võiks praktika korras selle müüri korda teha. Linn peab ise ka aktiivne olema ja lahendusi otsima. Kuidas nüüd ei saada üht müüri korda teha….

Läänlane
2 aastat tagasi

Äkki peaks seesugused ametnikud kes loodavad ainult kerjamisele ka ise vahel peeglisse vaatama.Hea on istuda sooja koha peal ja viriseda et keegi ei anna midagi.

Eesti on tagasi!
2 aastat tagasi

Ainult ootame käsi pikal ja kerjame, ise midagi ette võtmata. Euro-projektide ja – toetuste süsteem muudab inimesed manipuleeritavaks orjadeks ja riigid impeeriumi osakondadeks. Varem või hiljem tekitab see tsunami altpoolt.

Kalli-kalli
2 aastat tagasi

Keset linna asuv müür peaks ikka olema ka linnavõimu mure, mitte oodata toetust. Kui toetust ei tule siis las vajub kokku ja ongi probleem lahendatud.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Kalli-kalli

Ja üleüldse, sihuke päevinäinud müüritis ei sobi kokku uuendusliku peatänavaga, Cramo moodulaed oleks ka parem…või kui raha rohkem, siis monoliitbetoon…

Kallas
2 aastat tagasi

Raha põle! meie hoiame kokku rahva heaolu nimel ja pakume laenu, et saaksite oma elektriarveid maksta!

kirik
2 aastat tagasi

peaks oma hobidega jumala abiga ise tegelema, see võõrasse pessa pidev munemine, ehk rahva arvel elamine ning abitu mängimine tuleb lõpetada, oma äputuses teisi süüdistada on veelgi tobedam.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  kirik

Puhta lolliks läinud? Kust kohast see kogudus niisuguste raha võtma peaks? Kui kogudusel ei ole muud sissetulekut, kui annetused, siis minu teada raha puu otsas ikkagi ei kasva, et mine ja nopi.