Marina Aleksejeva rändab sisemaastikel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Marina Aleksejeva näitus „Uus kord” Haapsalu linnagaleriis mõjub oma mastaapsuses jõuliselt ja raputavalt. Foto: Urmas Lauri

Marina Aleksejeva näitus „Uus kord” Haapsalu linnagaleriis mõjub oma mastaapsuses jõuliselt ja raputavalt. Foto: Urmas Lauri

Haapsalust pärit kunstniku Marina Aleksejeva näitus „Uus kord” Haapsalu linnagaleriis paljastab peidetud hingemaastikud.

Lugesin hiljaaegu Loomingu Raamatukogus ilmunud „Ööpäevikut” – Mehis Heinsaare võõrikuid psühhogeograafilisi ülestähendusi inimese (omaenese) unenäolistest hingemaastikest. Kõige muu seas kirjeldab Heinsaar seal, kuidas „järgnevatel aastatel hakkas A. hinges arenema lageraba. Suur õõtsuva pinnasega maa-ala harvade igerike mändidega, sookailudega, jõhvikatega, kus suuremat elu pole… Vaid kummaliselt hõljuvad mälestused laugaste kohal, mis meelitavad virvatuledena ligi rabasse eksinut, eksitavad uttu, narrivad teda, kuni kukutavad vette. A. ise on see eksinu.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments