Tallinna vanim koor annab laupäeval raudteejaamas kontserdi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu raudteejaam. Foto Arvo Tarmula

Tallinna vanim järjepidevalt tegutsenud koor Raudam annab laupäeval Haapsalu raudteejaama ootesaalis tasuta kontserdi.

SK Raudam 100 projektijuhi Tiiu Niguli sõnul tähistab koor sel aastal oma 100. sünnipäeva ja sellega seoses annab kontserte Eesti raudteejaamades.

Niguli sõnul on sarja avakontsert Haapsalus mitmel põhjusel. „Raudam on oma päritolult raudteega seotud, Haapsalus on raudtee esimene verstapost ja ka koori esimene lipp on Haapsalu raudteemuuseumi museaalide hulgas,” selgitas ta.

Segakoor Raudam asutati 18. detsembril 1922 ja tegemist on endise raudteeametnike kooriga. Sellest ka nimi Raudam.

Juubeliaasta jooksul on kooril kavas pakkuda eesti inimestele rõõmsaid kultuuriüritusi ja korraldada põnevaid kontserte Eesti eri raudteejaamades. Sünnipäeva-aasta lõpeb juubelikontsert Estonia kontserdisaalis. Niguli sõnul on plaanis välja anda ka raamat Raudami väärika ajaloo tutvustamiseks ning alustatud on dokumentaalfilmi tegemisega Eesti koorilaulu ajaloost. „Nii raamatul kui ka filmil on Eesti ajaloo jäädvustamisel suur roll,” ütles Nigul.

Haapsalu raudteejaama ootesaalis algab kontsert laupäeval, 5. veebruaril kl 14 ja kontsert on tasuta. „Kõik Haapsalu inimesed on oodatud,” ütles Nigul.

Koori järgmised raudteekontserdid on 19. märts Risti raudteejaamas, 23. aprill Kehra raudteejaamas, 22. mai Türi raudteejaamas ja 18. juuni Karuse raudteejaamas. Kontsertsari jätkub veel sügiselgi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments