Koroonaviirusesisaldus reovees on kõikjal Eestis väga kõrge

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus on väga kõrge. Enamik punkte on punased.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et viirustase reovees on pea kõikjal tõusnud. „Võrreldes eelmise nädalaga on kõrgenenud viirustase Tallinna ümbruses ja Harjumaal. Kõrge viirustaseme tõus oli Ida-Virumaal, samuti ka Lõuna- ja Lääne-Eestis,“ lisas ta.

Pea 80% proovivõtupunktidest on punased. Jõemaa sõnul on oranžid punktid jätkuvalt Peetri piirkond, Kuressaare, Rapla, Põlva ja Valga. Ta lisas, et ainus kollane on Jõgeva, rohelisi punkte kaardil sel nädalal polnud.

„Üle-eestiline nakatumise tase on väga kõrge, seda kinnitavad ka reovee tulemused,“ märkis Jõemaa. Viimase 14 päeva haigestumus oli kasvutrendis keskmiselt 72% võrra kõikides maakondades. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

Reoveeproovid kogub vastavalt Terviseameti tellimusele Eesti Keskkonnauuringute Keskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments