Koroonaviirusesisaldus reovees on hakanud langema

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lõppeval nädalal on koroonaviirust Haapsalu reovees mõõdukalt. Foto koroonakaart

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse hulk reovees on hakanud langema.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et selle nädala reovee viirusetulemustes on märgata langust. „Sellel nädalal oli kõige kõrgem viirusetase Ida-Virumaal Jõhvi, Ahtme ning Sillamäe piirkondades, samuti Harjumaal Kehras,“ lisas ta.

Jõemaa sõnul olid kõige madalama viirustasemega kohad Jõgevamaal Jõgeva ning Põltsamaa. „Kuressaare, Haapsalu, Rapla, Paide ja Võru proovid on langenud kollasele tasemele,“ täiendas Jõemaa. Kollasega oli koroonaviiruse tase Haapsalus märgitud ka kaks nädalat tagasi.

Vaatamata, et viimase seitsme päeva raporteeritud haigestumus oli langustrendis ei saa pühadeaegse madalama testimise intensiivsuse tõttu veel väita, et haigestumine oleks selgelt langema hakanud. Vanusrühmade järgi on kõige suurem positiivsete testide osakaal koolilaste ja noorte täiskasvanute seas. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

Reoveeproovid kogub vastavalt Terviseameti tellimusele Eesti keskkonnauuringute keskus. Kogu info kantakse visuaalselt seirekaardile, mille leiab Terviseameti kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments