Portaal Levila jälgib Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegemisi

Levila jälgib Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegemisi. Foto: Peeter Idvani
Levila jälgib Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegemisi. Foto: Peeter Idvani

Ajakirjanduslik portaal Levila alustas terve aasta vältavat sarja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubist.

Kõigile tasuta kättesaadav portaal Levila teeb koostööd Eesti eri meediaväljaannete ja telekanalitega. Levila viimane suurem projekt oli film Estcoy-8, mida hiljuti nägi ka ETV vahendusel.

Nüüd aga alustab portaal pikka tööd tillukeses maaklubiga. Aasta jooksul külastavad ajakirjanikud klubi treeninguid, turniire ja võistlusi. Usutletakse lapsevanemaid, noori jalgpallureid ja treenerit. Täpsemalt on Levila tähelepanu klubi noorimatel, seitsme- ja kaheksa-aastastel poistel-tüdrukutel.

„Püüame teha lugusid väljapoolt Tallinna. Me ei otsi konflikte, tahame mõista kõiki osapooli ja selleks kuulame tihti ligi paarikümmet inimest,” selgitas ajakirjanik Eero Epner.

Levila huvi Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegemiste vastu on klubile meeldiv ja ka enneolematu. Ilmselt on töö, mida siin aastakümneid teinud oleme, silma jäänud ja on suurepärane, et väikese koha laps paistab ka kaugemale silma.

Projekti käigus jälgivad ajakirjanikud ka külakogukonnas toimuvat ning seda, mida üks väike klubi ja jalgpallivõistkond kogukonnale tähendab.

„Mind huvitab treener Jaanus Getreu filosoofia, kuidas väga erineva iseloomuga lapsed ühte sulatada. Samuti see, et ei rõhutata iga hinna eest edule, vaid koostööle ja rõõmule. Need omadused on tänapäeval defitsiit,” ütles Epner.

Lapsevanemad on nende lastele suunatud projektiga päri. Väikese jalgpalluri Mattiase isa Peeter Idvani ütles, et lapsevanemate jaoks on projekt ülimalt oodatud.

Esimene kohtumine ajakirjanike ja väikeste pallivõlurite vahel oli uue aasta esimesel treeningul Lihula spordihoones. Treening oli nagu treening ikka – mängiti mitmesuguseid mänge ja tehti teatevõistlusi, oli lusti ja rõõmu. Muidugi mängiti ka jalgpalli. Oli tore nagu alati.
Erines see treening lihtsalt selle poolest, et lastel olid külalised Levilast. Eero Epner tegi väga palju märkmeid ja fotograaf Erik Tikan pildistas iga meie lapse püüdlusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments