Uuemõisa kraavis voolas roheline vesi

Elen Freivald

elen@le.ee

Uuemõisa elanikud avastasid, et vesi nende õue kraavis on värvi muutnud. Foto: Kadri Pärimets

Uuemõisa elanikud avastasid, et vesi nende õue kraavis on värvi muutnud. Foto: Kadri Pärimets

Pühapäeval said Läänemaa keskkonnaametnikud murelikult Uuemõisa elanikult teate, et tema õuel on kraavivesi tavapäratu värvusega. Uurimine tuvastas, et vesi sisaldas uraniini.

Läänemaa keskkonnameti järelevalvebüroo juhataja Jaanus Müüri sõnul on uraniin värvaine, mida kasutatakse katlamajade lekete tuvastamisel. „Tõenäoliselt laseb Uuemõisa katlamajal üks toru kuskilt läbi ja see on lekkinud ühte kraavi,“ ütles Müür.

Juhataja sõnul avastasid inimesed rohelise kraavivee oma tagahoovis. „Loomulikult tekitab see küsimusi,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
1 aasta tagasi

“Uurimine tuvastas, et vesi sisaldas uraniini”. Milline uurimine, visuaalne vaatlus ja oletused?

mis see on
2 aastat tagasi

vaxxi saanute piss

Mari
2 aastat tagasi

Kui meie avastasime norrakate Helland Baltic mööblitööstuse poolt Pullapääl enda maa peale kraavi ja sealt otse merre voolava värvi- ja liimitsehhi saatetoru, kust ebameeldiva haisu ja värviga ollust kraavi ning sealt otse merre lahises, ja inspektor Müüri kohale kutsusime, siis tema leppis tehase juhiga kenasti kokkusaamise kokku ning andis proovitopsid hoopis tehasejuhile ning palus tal isesesvalt proovid võtta 🙂 ja saastet ei tuvastatud 🙂 #proovivõtminehaapsalumoodi

olaf
2 aastat tagasi
Reply to  Mari

Ei mina küll ei ole Norrakate tööstuse kõrval olevast kraavist mingit lõhna tundnud ja värvi muutust näinud. Tundub, et sellel kommentaaril on mingi eesmärk. Võib ju olla, et sealsed maaomanikud seal ise teevad ja toimetavad. Mine tea.

Leenatar.
2 aastat tagasi

Rohepööre Läänemaa moodi.

Lääne-nigula
2 aastat tagasi

Rohepööre Läänemsal.