Kaitseliitlased lähevad Poolat aitama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliitlased valmistuvad Poola missiooniks. Foto: Jaanus Mehikas

Kaitseliitlased valmistuvad Poola missiooniks. Foto: Jaanus Mehikas

Kümmekond Lääne maleva liiget on kaitseliitlaste seas, kes suunduvad sihtüksuse Wisent koosseisus Poola Valgevenest tulevat ebaseaduslikku hübriidrünnakut tõrjuma.

Üksuse tuumiku moodustavad kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna vabatahtlikud ehk Pärnumaa, Saaremaa ja Lääne maleva kaitseliitlased. Koos kaitseliitlastega lähevad Poola kaitseväe luure- ja meediatoetuse meeskonnad. Kaitseliitlased tegelevad praegu ettevalmistustega, et juba uuel nädalal alustada teenistust Poolas.

Kaitseliidu Lääne maleva pealiku Andres Välli sõnul on suurem osa Poola suunduvatest Lääne maleva kaitseliitlastest Haapsalu malevkonnast. „Aga toetavad ka Risti malevkond ja Lihula üksikkompanii,” ütles Välli. Ta lisas, et tahtjaid oli rohkemgi, kuid elu ja haigused tegid oma korrektiivid.

Kõik Poola suunduvad Lääne maleva kaitseliitlased on vabatahtlikud ja selleks ise soovi avaldanud.

Kaitseliitlased jäävad esialgu Poola veebruari keskpaigani.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments