Osavallavanematest on paigas Paaliste ja Viks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kadi Paalistest saab Oru osavallavanem. Foto: Urmas Lauri

Kadi Paalistest saab Oru osavallavanem. Foto: Urmas Lauri

Sel ja järgmisel nädalal peetakse Lääne-Nigula valla kaheksas osavallakogus esimesed koosolekud, mõned osavallajuhtide nimed on praeguseks selgunud.

Eile pidas esimese koosoleku Oru osavallakogu, valides osavallakogu esimeheks Elle Ljubomirovi ja aseesimeheks Janek Loorensi.

„Osavallavanema kandidaat kooskõlastati ka ära – selleks on Kadi Paaliste,” ütles Lääne-Nigula volikogu esimees Mikk Lõhmus. Kui Paaliste ametisse saab, peab ta Lääne-Nigula volikogust lahkuma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kummaline
2 aastat tagasi

Valimised võidab justkui Lõhmuse valimisliit, teeb koalitsiooni REF-i ja EKRE-ga. Vallavanemaks saab keskerakondlane, Oru osavallavanemaks saab keskerakonna nimekirja liige… Tobe ei ole või?

Kodanik
2 aastat tagasi

Öelge palun, mis tööd osavallavanemad tegema hakkavad? Saab ka nendest ka tulu olema või on nad rohkem kuluks ja koormaks Lääne- Nigula vallale?

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Üks võimalus on see, et nad teevad sedasama tööd, mis viimased neli aastat tehtud on. 🙂 Lihtsalt väike vihje, et Lääne-Nigulas on osavallad juba ammu olemas. 🙂 Ja mingit kasu peab nendest olema, kui valimistel ükski poliitiline jõud ei julgenud nende kaotamist lubada.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Mida sa räägid – kaheksa osavalda? Lääne-Nigula vald asukohaga Taeblas ja veel sinna juurde Taebla osavald ning Palivere osavald kah veel. See kõik on ju kulu, kas selleks oli vaja haldusreformi suure kokkuhoiu kisaga läbi viia? Mis poliitilisest jõust saab juttu olla, kui need volikogusse kandideerijatele pole mingeid kohalike omavalitsuste toimimise algeteadmisi keegi selgitanud. Teadmised on mõnel ehk põhikooli tasemel.

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ma ei ole rääkinud kaheksast osavallast, vaid sellest, et osavallad on seal olnud juba neli aastat. Neli tükki, kui ma ei eksi. Ju siis on midagi sellist nendes neljas toimunud, mis tõi kaasa uue nelja tekkimise. Ju on olemas vana nelja põhjal teadmine, mida üks osavallavanem tegema peab. Ja haldusreformi argumentide kohta pead pärima nendelt ajugeeniustelt, kes selle jaburduse välja mõtlesid ja läbi surusid. Mina seda ei teinud, ausõna. 🙂 Ja kas Taebla inimesed on selles süüdi, et valla kontor seal asub? Midagi peale selle ju pole, sest see vald on teadlikult valinud ilma keskuseta valla mudeli, üritades piirkondi võrdselt… Loe rohkem »

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Sinu käest ei olegi keegi midagi küsinud