Kõrgetasemelisel kergejõustikuvõistlusel tegid läänlased häid tulemusi

Vastne Eesti rekordiomanik Keiso Pedriks (keskel) tuli rõõmuga noorte lõunaläänlastega pildile. Foto: erakogu
Vastne Eesti rekordiomanik Keiso Pedriks (keskel) tuli rõõmuga noorte lõunaläänlastega pildile. Foto: erakogu

Pärnus, sealses kergejõustikuhallis toimusid jõulu teisel pühal, järjekorras juba 13. Karel Leetsari mälestusvõistlused sisekergejõustikus.

Viimastel aastatel ongi nimetatud võistlus üks Eesti kõrgetasemelisemaid sisekergejõustiku jõuproove. Eriline on võistlus veel selle poolest, et ühel jõuproovil võistlevad nii lapsed, kui Eesti tippkergejõustiklased. Pärnu SK Altiuse korraldatav kergejõustikuvõistlus paistab alati silma väga heade tulemustega.

Kohe esimese ala esimeses jooksus püstitati võimas Eesti siserekord. Pärnakas Keiso Pedriks jooksis 60 meetri tõkkejooksus riigi uuteks rekordnumbriteks 7.66. Lisaks rekordile täitis Pedriks sellega ka sise maailmameistrivõistluste normatiivi.

Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane Emma Kathrina Hein hüppas pühapäeval Pärnus kõrgust 1.60.
Sellega saavutas ta naiste konkurentsis kõrge neljanda koha.

Koguni neli sportlast olid võistlustules Lõuna-Läänemaalt. Naiste kuulitõukes näitas taas head tõuekvormi Eesti üks selle ala parimaid, Gertu Küttmann. Parimal katsel tõugatud 13.68 andis lõpuks suurepärase teise koha.

Nii nagu täiskasvanutel, nii ka noortel, võtab võistlusest osa väga suur hulk Eesti omaealiste paremikust. Seega oli võistlusel suurepärane võimalus saada väärt kogemusi.

Kõik kolm noort lõunaläänlast tegid kaasa 60 meetri jooksus ja püstitasid uued isiklikud rekordid. Tütarlaste U14 (2008-2009 s) vanusegrupis jooksis Virtsu kooli sporditüdruk Kertu Kesküla ajaks 9.59, mis andis 26 sprinteri hulgas 15. koha. Lääneranna spordikooli sportlane Kirsi Kunz, kes oma konkurentidest aasta noorem, kattis sprindimaa 10.32-ga.

Tõelise pommi lõhkas aga Sten Martin Viidemaa. Poiste U14 kolm eeljooksu olid äärmiselt pingelised.  Viidemaa läks rajale teises eeljooksus. Ta tuli üsna konarliku stardi järel distantsi teises osas väga hästi ja sai ajaks 8.62 sekundit. Ja selle ajaga pääses ta ka võistluse kuue kiireima poisi hulka finaali.

Finaalis oli start hoopis parem ning jooks sujuvam ja kergem. Äsja 13-aastaseks saanud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi jalgpallur parandas oma marki veel ja sai ajaks 8.49. See andis väga korraliku viienda koha.

Poiste U14 jooksus tuli võitjaks Eesti selle vanuseklassi kiireim sprinter, Tristjan Jaanson. Tema püstitas finaalis võistluse omaealiste rekordiks 7.48.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments