Lääne Malevlane: jõuluõhtu tuleb taas

Lääne Elu

info@le.ee

Kohaline naiskodukaitsjate mälestamine kalmistul. Foto erakogu

Alustasime eelmisel aastal uut traditsiooni saada aasta viimasel kuul kokku ja meenutada olnut ning vaadata tulevikku. Covid seadis meile omad piirangud ja nii kohtusimegi välitingimustes. Esimene koosviibimine toimus Kinksi külaplatsil, kust ühiselt liiguti väikesele jalutuskäigule laternate ja taskulampide saatel Karuse kalmistule, et mälestada kohalikke naiskodukaitsjaid küünalde asetamisega haudadele. Nagu öeldakse: „kes ei mäleta minevikku, elab tulevikuta“. Kaja Lotman rääkis meile kohalikust ajaloost ja naiskodukaitsjatest ning nende tegemistest ja toimetamistest esimese Eesti Vabariigi ajal. Oli mõnus ja natukene maagiline õhtupoolik koos sooja glögi ja grillitud vorstidega.

Sel aastal plaanime taas kohtuda, seekord Lihula mõisamäel jalutuskäiguga surnuaedadesse mälestamaks Lihulas tegutsenud naiskodukaitsjaid ja veetma koos ühiselt üht toredat pühade-eelset õhtupoolikut.

Rahulikku pühadeaega!

Marge Kelder
Lõuna-Läänemaa jaoskonna esinaine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments