Galerii: kaitseliit pidas Kiltsi lennuväljal perepäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jõuluvana Ally saabus Kiltsi lennuväljale üritusele kohaselt soomukiga. Foto Kaire Reiljan

Kaitseliidu Lääne malev kutsus laupäeval rahvast Kiltsi lennuväljale pidama kaitseliidu talvepäeva.

Traditsiooniliselt oli talvepäev militaarse suunaga, kus sai proovida laskmist, vaadata relvanäitust ja sõita soomukiga. See viimane pani paljudel lastel silma särama, sest soomukisse kuigi sageli ronida ei saa.

Soomukiga saabus lennuväljale ka jõuluvana Ally, kes tunnistas, et sellise sõiduriistaga oli see tal esimest korda sõita. Lapsed piirasid komme jagava jõuluvana kohe ümber ja mõni julgem luges ka luuletuse või laulis.

Talvepäeval olid tutvustasid noored kotkad ja kodutütred oma tegemisi ning naiskodukaitsjad rääkisid kuidas olla valmis kriisiolukordadekas – mida koju varuda, et kriisiajal nälga ei jääks. Selleks, et ka talvepäevalistel kõht tühjaks ja külm kallale ei tuleks, pakkusid naiskodukaitsjad hernesuppi ja teed.

Kiltsis olid kohal ka kaitseliidu koostööpartnerid politseist, päästeametist ja Lääne-Eesti vabatahtlikust reservpäästerühmast. Politseinike juures said lapsed proovida kui raske on kuulivest, kiiver ja kilp, millega taha rünnakul varjuda, päästjad aga õpetasid tulekustutit kasutama. Reservpäästerühm aga näitas päästekoeri, kes metsa eksinud inimesi otsivad.

Fotod Kaire Reiljan ja Malle-Liisa Raigla

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments