Läänemaa noored pidasid tervisekonverentsi

Elen Freivald

elen@le.ee

Reedel Läänemaa ühisgümnaasiumis toimunud õpilaskonverents „Terves kehas terve vaim“ lõppes õpilaste tõdemusega, et liikuda tuleks rohkem.

Konverentsil, kus osales poolsada õpilast kuuest Läänemaa koolist, rääkis Tallinna ülikooli liikumislabori juhataja Merike Kull liikumisuuringutest ja liikuma kutsuva kooli eesmärgist. Kull rõhutas, et kehaline aktiivsus toetab vaimset töövõimet ning parandab tähelepanu ja mälu.

Haapsalu kolledži tudengid Kairi Sule, Taire Ojala ja Allan Hallik käsitlesid toitumise ja kehakaalu teemat. „Hallik koostas õpilastele ka väga toreda mängu „Läänemaa kõige teadlikum noor toituja“,“ ütles Läänemaa tervist edendavate koolide koordinaatori Mai Jõevee. Mängu võitis LÜGi õpilane Helena Kase. Kullamaa kooli huvijuht Pirja Laanemets tutvustas Villem Mihki uurimust koolikiusamisest ja Mari-Ann Liidemaa tööd ärevushäiretest ja nendest ülesaamisest.

Ettekanded vaheldusid liikumispausidega, kus õpitud harjutusi saab Jõevee sõnul ka koolitunnis kasutada.

Konverents lõppes mõttetalgutega, kus osalejad arutlesid kaheksas grupis selle üle, mis tooks koolipäeva liikumist juurde, mis takistab seda tegemast ning kuidas õpilased saaksid ise olukorda paremaks muuta. Kokkuvõttes oli suur osa õpilasi seda meelt, et liikuda tuleks rohkem, rohkem võiks olla ka kehalise kasvatuse tunde ja need võiksid olla intensiivsemad. „Sooviti ka paremaid sportimistingimusi, liikumisvahetunde ja rohkem liikumisüritusi,“ loetles Jõevee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments