Lihulas peetakse Vana-Läänemaa pidu

Väärikad peavad tantsu- ja laulupidu. Foto: Heinrih Heintalu
Väärikad peavad tantsu- ja laulupidu. Foto: Heinrih Heintalu

Laupäeval toimub Lihulas esmakordselt Vana-Läänemaa väärikate tantsu- ja laulupidu, kuhu tuleb 200 esinejat.

Tantsu- ja laulupeo korraldaja Mai Jõevee sõnul on ürituse eesmärk pakkuda Vana-Läänemaa kollektiividele tantsu- ja laulupidu, kes hoolimata soovist ei saanud osaleda suurel üleriiklikul peol vanusest tingitud raskuste tõttu.

Pidu algab kell pool neli rongkäiguga Tohtri pargist, millele järgneb poole tunni pärast kontsert Mõisamäel. Esinevad kokku 20 tantsu- ja laulurühma Lääneranna vallast, Lääne-Nigula vallast, Haapsalu linnast ja Märjamaalt.

Jõevee pealtvaatajate arvu ette ennustada ei osanud. „Loodaks teist kahte sadat veel,” ütles korraldaja.

Korraldaja sõnul on peol selline nimi, sest osalejad on vanalt Läänemaalt, mis praegu on jagatud Lääne- ja Pärnu- ja Raplamaa vahel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments