Lääneranna volikogu valis vallavanemaks Ene Tähe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna vallavanem Ene Täht. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna volikogu valis oma tänasel istungil vallavanemaks senise asevallavanema Ene Tähe. Tema poolt andis salajasel hääletusel oma hääle 16 volikoguliiget, kolm saadikut hääletas vastu.

Ene Tähe esitas vallavanema kandidaadiks Tiina Lobja Lääneranna valimisliidust. Teisi kandidaate üles ei seatud.

Täht ütles vallavanema kandidaadina ennast tutvustades, et Lääneranna vald on neli aastat tegutsenud – esialgu tõusvas joones, aga viimane aasta on olnud küllaltki turbulentne.

“Esimeseks eesmärgiks on see, et me saavutaksime üksmeele, saavutaksime töörahu ja saavutaksime sellise konstruktiivse mõtlemise, et ühiselt edasi minna,” lausus vallavanema kandidaat. “Kutsun kõiki koostööle. Me peame olema valmis tänasel päeval vastu võtma selliseid ebapopulaarseid, kuid tulevikku vaatavaid otsuseid selleks, et me saaksime kõik oma unistused, oma lubadused ja oma vajadused täidetud.”

Palka ta esialgu juurde küsima ei hakka. Praegu on Lääneranna vallavanema palgaks 2750 eurot kuus.

“Kui teha sellist tööd, mis nõuab suurema osa ühe inimese elust, peab ka palk olema selle vääriline, et sul on nädal aega võimalik minna end kuskile välja puhkama,” lausus Täht. Kõigepealt keskenduks ta valda juhtides eelkõige valla eelarvestrateegia ja vallaeelarve koostamisele. “Siis vaataks üle kogu valla allasutuste töötasud ja ka vallavalitsuse töötasud,” lausus Täht.

Volikoguliige Meelis Malk küsis, millal Täht end Lääneranna valda sisse kirjutab, et tema tulumaks hakkaks vallale laekuma.

“Ma ei ole iseenesest selle poolt, et on olemas fiktiivsed sissekirjutused,” lausus Täht ja lisas, et tal ei ole Lääneranna vallas ei kinnisvara ega ka sugulasi.

Vallavanemaks valitud Täht ütles, et tema esimesteks tööülesanneteks on järgmise aasta eelarve koostamine ja kogu valla struktuuri ülevaatamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
2 aastat tagasi

See uus vallavanem on nagu Kersti Kaljulaid, kellest rahvas enne presidendiks
MÄÄRAMIST keegi midagi ei teadnud.

ka kohalik
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Ja mis pärast juhtus? Täielik ämber. Siin sama. Oleks oma, sest omad koerad kisuvad, omad koerad lepivad. Kohalik punapea oleks ka parem variant.

Vaatleja bistroost
2 aastat tagasi
Reply to  ka kohalik

Vallavolikogu istungite ülekanded ei anna seitsmendat põlve kohalikust suurt loota: võtab voorimehelikus laadis sõna – korraldab, aga mõte on nõrk. Tunnustuseks peab siiski ütlema, et ülekandes näib mõistvat suunavat kriitikat. Viimase istungi ülekanne oli siiski ainult õhku täis. Huvitav, et nad ei jätka ülekannetega. Häbi või?

Jaanus
2 aastat tagasi

“Kui teha sellist tööd, mis nõuab suurema osa ühe inimese elust, peab ka palk olema selle vääriline, et sul on nädal aega võimalik minna end kuskile välja puhkama,”.
Tema arusaama järgi võib siis ülejäänud vallarahvas töötada kopikate eest ja ilma puhkuseta? Hetkel jääb küll mulje, et tegu on koalitiooni tankistiga mitte aga mõtleva inimesega. Positiivse poole pealt on võrreldes eelmise vallavanemaga ikka kõva areng paremuse poole.

Tõnis
2 aastat tagasi

Vallavanem peaks ikka kohalik olema,
meil juba oli üks võõras Varje kellest pole
midagi head mäletada. Milleks meile neid
võõraid tädisid vaja on, meil neid kohapeal
küll. Enamus valla rahvas teda ei tunne ega tea.

Ants Liik
2 aastat tagasi
Reply to  Tõnis

Ju selle kupli all ikka puudu on,et sellise koha vastu võttis! Kurb,kurb!

Üks
2 aastat tagasi
Reply to  Tõnis

onu käis Saardest Lihulas tööl.

:-)
2 aastat tagasi

Anna andeks Lääneranna vallale tema patud, et sellise vallavanema sai. Oh küll see maailm on ikka imelik.

Mage nali
2 aastat tagasi

Ei, ei ole 1.aprill!

Rein
2 aastat tagasi

Mis jutt see on?
Ma elan siin vallas 50 aastat ja ikka ei tea kõike mis siin toimub.
Kuidas on ühel võõral daamil ühe aastaga kõik selgeks saanud?
Lihtsalt ei saa aru.

Vaatleja bistroost
2 aastat tagasi

Destruktivistid valisid konstruktiivset mõtlemist soovija. Kas tõesti? Adrenaliinikutest lindpriid on kapates väga harali läinud. Mina jätkaks harali päikeseloojangusse kappamist. Oleks diip; võimas seisund. Ma ei salli nõrkust.

Vaatelejale bistroost
2 aastat tagasi

Hooldekodus on tasuta wifi?

Vaatleja bistroost
2 aastat tagasi

Mainekujunduse eksisamm!

Vaatelejale
2 aastat tagasi

Vaatelejale bistroost kommentaarist kumavad läbi sandiks löömised, hooldekodudesse sundpaigutamised koos vara vallale või kes teab kellele võtmisega. Lapsesuu.