Laasikul jäi medalist puudu üks torge

Andra Kirna

andra@le.ee

Oliver Laasikul (vasakul) jäi medalist üks torge puudu. Foto: erakogu
Oliver Laasikul (vasakul) jäi medalist üks torge puudu. Foto: erakogu

Pühapäeval Prantsusmaal Grenoble’is kadettide U17 Euroopa karikaetapil vehelnud Oliver Laasikul jäi medalist puudu vaid üks torge.

Laasik oli Grenoble’is eestlastest kõige edukam, saades kuuenda koha. Prantslase Nolan Wingerteri vastu veheldes jäi ta algul taha 8:13, siis viigistas 14:14. „Kahjuks oli otsustava torke tegemisel õnn seekord vastase poolel,“ ütles treener Helen Nelis-Naukas, kelle soov õpilasele Prantsusmaale kaasa oli: „Naudi vehklemist!“

Et Helen Nelis-Naukas oli oma hoolealustega täiskasvanute maailmakarikaetapil Tallinnas, käis noortega Grenoble’is treener Aivar Naukas.

Grenoble’i kadettide maailmakarikaetapil osales kaks Eesti naiskonda. Eesti I võistkonnal, kus vehkles ka Haapsalu neiu Julia Trynova, kõige paremini ei läinud. Esimeses matšis kaotati Itaalia IV võistkonnale seisuga 33:45 ja edasi 16 hulka ei pääsetud. Kokkuvõttes sai Eesti I võistkond 17. koha.

Paremini läks ainult Haapsalu sportlastest koosneval Eesti II võistkonnal, kus vehklesid Kleer Jaani, Anneli Proosväli ja Svetlana Trynova. Eesti II alustas võistlust võiduga Itaalia III võistkonna üle seisuga 45:34 ja pääsuga 16 parema hulka.

Järgmises matšis tuli Itaalia IV võistkonnalt vastu võtta kaotus 35:45. Võistluses kohtadele 9‒16 võideti Suurbritannia I võistkonda 45:40, kaotati aga USA IV ja USA III võistkonnale. Kokku sai Eesti II võistkond 28 naiskonna seas 12. koha. „Pikk ja väsitav võistlus, tüdrukud olid tublid,“ ütles treener Aivar Naukas.

Tütarlaste individuaalturniiril sai Svetlana Trynova parima läänlasena10. koha.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments